12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMiting antisaracie cu putini saraci si muzica de petrecere

Miting antisaracie cu putini saraci si muzica de petrecere

• Tirgujienii au lipsit de la mitingul antisaracie • Tema protestelor a fost eliberarea din inchisoare a lui Miron Cozma • Tiberiu Cozma, fratele „luceafarului huilei“,
a declarat: „Fratele meu a fost un mare lider de sindicat si a facut sase ani de inchisoare, pe muchie. Si lui i s-au oferit posturi in guvern, dar a refuzat. Are coloana vertebrala“

Citeva zeci de persoane au fost prezente in Piata Prefecturii din Tirgu Jiu la mitingul antisaracie. Manifestarea organizata de Federatia Nationala a Muncii, Liga Muncitorilor „Miron Cozma“ si Fundatia PROMIN Romania nu s-a bucurat de succes in rindul tirgujienilor, care au preferat sa iasa la iarba verde.

Protestul, programat pentru sase ore, a inceput la ora 10.00, cind in piata s-au adunat cinci persoane, care asteptau organizatorii. Acestia au sosit dupa o jumatate de ora si au inceput sa afiseze linga sediul Librariei „Mihai Eminescu“ pancarte pe care se putea citi: „Afara cu trupele americane din tara!“, „Libertate lui Cozma!“ „1 Mai – Ziua Internationala a Muncii“, „Miron Cozma e un erou, iar Nastase e un …ou!“. La microfonul instalat in piata au luat cuvintul mai multe persoane, intre care consilierul judetean PRM, Constantin Cretan, care este si membru in conducerea Ligii „Miron Cozma“. El a scandat alaturi de cei aproape 50 de participanti lozinci precum: „Rusine Iliescu!“, „Jos PSD!“ si „Cozma – libertate!“. In acordurile muzicii populare si-au spus oful si simplii cetateni, printre care si o pensionara. Dupa ce a terminat de vorbit, femeia a urat succes echipei nationale de fotbal in meciul cu Lituania. In schimbul a trei mii de lei, participantii la miting au putut achizitiona publicatia „Scinteia“, oficiosul Partidului Muncitoresc Roman.

Miron Cozma s-a bucurat de organizarea mitingului

Printre cei prezenti in Piata Prefecturii s-a aflat si Gheorghe Tiberiu Cozma, fratele lui Miron Cozma. Tiberiu Cozma, inginer in cadrul Minei Lonea, a sosit la miting in calitate de membu al Ligii „Miron Cozma“ si de vicepresedinte al Federatiei Nationale a Muncii. Tiberiu Cozma a pus slaba participare a cetatenilor la miting pe seama lipsei de mediatizare si a faptului ca aproape toata lumea este in vacanta.

„Am militat pentru ziua de 1 Mai si impotriva dezbinarii dintre sindicate si opinia publica. Fratele meu a primit o condamnare absurda de 18 ani. Nu trebuie sa raminem indiferenti la aceste actiuni ale guvernului impotriva miscarilor sindicale. Majoritatea fostilor lideri de sindicat ocupa functii importante. Miron Mitrea este ministrul transporturilor. Fratele meu a fost un mare lider de sindicat si a facut sase ani de inchisoare, pe muchie. Si lui i s-au oferit posturi in guvern, dar a refuzat. El are coloana vertebrala. Am vorbit cu el la telefon si il vad de doua ori pe luna. S-a bucurat de organizarea mitingului si ca are sustinere in Gorj si in zonele limitrofe. Miron doreste unificarea miscarii sindicale“, a sustinut fratele lui Miron Cozma, care a mai spus ca nici el si nici fostul lider al ortacilor din Valea Jiului nu sint membri ai vreunui partid. Tiberiu Cozma a mai declarat ca nu are incredere in presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS