24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer de BMW fără permis, alergat de poliţişti

Şofer de BMW fără permis, alergat de poliţişti

Un tânăr din Craiova care conducea un BMW fără a avea permis le-a dat de furcă poliţiştilor duminică seară. Oamenii legii au reuşit să îl reţină după o urmărire în trafic şi după un scandal cu mama acestuia.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a comunicat că, duminică seară, în jurul orei 18.30, o patrulă de poliţişti care se afla în serviciul de supraveghere şi control trafic rutier pe bulevardul Decebal a încercat să oprească un BMW decapotabil, înmatriculat în Germania, însă fără succes. Şoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, ba, mai mult, a încercat să îşi piardă urma. Poliţiştii au plecat în urmărirea BMW-ului, cerând ajutorul şi altor echipaje care se aflau în serviciu, şi au reuşit să blocheze în trafic şi să oprească autoturismul pe strada Gârleşti. După ce a făcut scandal şi s-a certat cu poliţiştii, tânărul a rupt-o la fugă, însă a fost prins. În urma verificărilor, s-a stabilit că la volanul maşinii se aflase Daniel Sbora, de 20 de ani, din Craiova, care nu are permis pentru nici o categorie de autovehicule. Oamenii legii au dispus ridicarea BMW-ului pentru verificări, moment în care mama şoferului, care venise la faţa locului, a început să facă scandal, sperând că va îndupleca poliţiştii să nu îi ia maşina.
După o încercare eşuată de a urca autoturismul pe o platformă, poliţiştii au hotărât să îl ducă la Biroul Rutier Craiova pe roţi. Mama şoferului s-a postat în faţa maşinii, însă mascaţii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă (SIR), care veniseră pentru a calma spiritele, au luat-o pe sus. Potrivit reprezentaţilor IPJ Dolj, ieri, autovehiculul a fost restituit tânărului după ce acesta a prezentat documentele din care reiese că este înmatriculat în circulaţie.
Pe numele lui Sbora a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis.

Precizările IPJ Dolj

Pentru că martorii la incident au văzut cum tânărul care a condus BMW-ul a îmbrâncit un poliţist, după care a reuşit să fugă, GdS a cerut IPJ să explice cum s-au petrecut lucrurile. Oamenii legii au precizat: „Conducătorul auto nu a ripostat în momentul în care a fost prins de poliţişti, însă a refuzat să-i însoţească la sediu, situaţie în care, pentru prevenirea unor eventuale incidente, a fost solicitată intervenţia unei grupe SIR“. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Sbora a fost prins imediat după ce a coborât din maşină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII