14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMaynards renunţă la un proces intentat Ford

Maynards renunţă la un proces intentat Ford

Una dintre cele mai mari firme de lichidare, licitaţie şi evaluare din SUA a renunţat la pretenţiile cerute în instanţă de la Ford România SA în una dintre cauzele deschise la Tribunalul Dolj. Cei de la Maynards ceruseră sechestru judiciar pe liniile de producţie ale fostei Daewoo şi numirea unui administrator provizoriu, dar acum vor să rezolve „pe cale amiabilă“.

Maynards Europe GMBH renunţă la unul dintre procesele intentate Ford România SA, prin care solicita numirea unui administrator provizoriu pentru liniile de producţie ale fostei Daewoo, vândute de Ford către Maynards. Ford avea un contract cu Maynards pentru vânzarea liniilor de producţie Daewoo. La un moment dat, Maynards găsise cumpărător pentru liniile de fabricaţie respective, însă au apărut neînţelegeri cu Ford, care nu mai dorea să vândă. Firma de evaluare a chemat compania producătoare de autoturisme în instanţă la finalul lunii februarie 2010, când au fost introduse două acţiuni: de punere a unui sechestru judiciar asupra liniilor de producţie şi de numire a unui administrator provizoriu. Procesele i-au luat prin surprindere până şi pe reprezentanţii Ford România, care au aflat de la GdS că au fost acţionaţi în instanţă de către Maynards. La vremea respectivă, Ford confirma discuţiile cu Maynards. „Ford România şi Maynards au purtat discuţii referitoare la anumite linii de producţie Daewoo, care nu mai sunt necesare şi care trebuie îndepărtate, pentru a permite efectuarea investiţiei planificate şi instalarea noilor linii de producţie pentru motoarele care vor fi produse la Craiova. Am sperat să ajungem la un acord, care să fie acceptabil pentru ambele părţi, astfel încât să putem începe instalarea noilor linii de producţie la mijlocul lunii iunie. Prin urmare, am fost surprinşi să aflăm din presă că Maynards a intentat o acţiune judecătorească împotriva Ford România“, a spus la vremea respectivă Nadia Crişan, reprezentant Ford România.
Potrivit Tribunalului Dolj, în Dosarul nr. 2579/63/2010, având ca obiect numirea unui administrator provizoriu, la termenul de săptămâna trecută, instanţa „ia act că reclamantul renunţă la judecarea cauzei“, astfel că dosarul a fost retras. Maynards este una dintre cele mai mari firme de lichidare, licitaţie şi evaluare din SUA, iar în România are sediul declarat la casa de avocatură Muşat & Asociaţii, care şi reprezintă compania în instanţă. Reprezentanţii Muşat & Asociaţii nu au dorit să comenteze în legătură cu procesele intentate Ford.   

Soluţionat pe cale amiabilă?

Un al doilea proces Maynards versus Ford a fost amânat. Maynards ceruse în instanţă în Dosarul nr. 2438/63/2010, (introdus pe 22 februarie) sechestru judiciar asupra liniilor de fabricaţie care au rămas în fabrica din Craiova, care acum aparţine Ford. La termenul de pe 24 martie, instanţa a decis că „se amână cauza pentru soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului“, potrivit Tribunalului Dolj. Următorul termen în acest dosar ar fi 21 aprilie, în cazul în care părţile nu se înţeleg între timp. Până la închiderea ediţiei, Ford nu transmisese un răspuns oficial legat de aceste chestiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII