17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de persoane au rămas înzăpezite

Zeci de persoane au rămas înzăpezite

150 de familii din localitatea Scorila, judeţul Mehedinţi, sunt izolate din cauza zăpezii. Drumul Judeţean 97 Bălăciţa-Scorila este acoperit de un strat zăpadă de 20 de centimetri.
Oamenii trebuie să meargă pe jos între 8 şi 15 kilometri, pentru a ajunge la serviciu.
Un microbuz care face naveta la Drobeta Turnu Severin nu a putut pleca în cursă din cauza drumurilor troienite. Şoferul microbuzului, disperat că de două zile localitatea este izolată, a sunat la 112 şi a spus că microbuzul plin cu 20 de oameni este înzăpezit.
„Am stat cu oamenii în microbuz de la ora 10.00 până la 12.30. Nu a venit nimeni să ne ajute. Poliţiştii spun că a fost o minciună. Am actele care demonstrează că duminica am cursă până la Severin. De două zile nu a putut nimeni pleca din sat pentru că a fost zăpada mare. Acum au venit şi au băgat un excavator“, a spus şoferul microbuzului.
Drumarii recunosc că Drumul Judeţean 97 era impracticabil, dar cu toate acestea l-au reclamat pe şoferul microbuzului că a minţit în privinţa oamenilor blocaţi în zăpadă.
Poliţia l-a invitat la post pe şoferul microbuzului şi pe tânărul care a transportat oamenii cu sania. „Nu a fost vorba despre nici un microbuz blocat în zăpadă. Cred că a fost o minciună sau o exagerare. O să îi chemăm pe cei care au susţinut acest lucru la postul de poliţie pentru declaraţii şi eventual amendă“, a declarat poliţistul de la Postul de Poliţie din comuna Bălăciţa.
Meteorologii au prelungit codul galben în judeţul Mehedinţi de ninsori şi viscol până luni, la ora 20.00.

Urgie şi în Olt

Patru drumuri judeţene din Olt sunt închise circulaţiei şi pe alte 13 traficul rutier este blocat, iar pe două dintre acestea au rămas înzăpezite 30 de autoturisme, o ambulanţă şi un utilaj de deszăpezire.
Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional Olt pentru Situaţii de Urgenţă, Claudia Radu, a declarat că circulaţia este închisă pe DJ 604, între localităţile Bucinişu şi Obârşia, pe DJ546, între localităţile Potcoava şi Şerbăneşti, pe DJ 546 C, între localităţile Potcoava şi Perieţi, pe DJ 542, între localităţile Redea şi Bucinişu.
De asemenea, există blocaje pe drumurile DJ 653, între localităţile Radomireşti şi Călineşti, pe DJ 653, între localităţile Radomireşti şi Crăciunei, pe DJ 653, între localităţile Stoicăneşti şi Crăciunei, pe DJ 546 A, între localităţile Şerbăneşti şi Buta, pe DJ 679, între localităţile Seaca şi Mihăeşti, pe DJ 546 A, între localităţile Stoicăneşti şi Drăgăneşti, pe DJ 546, între localităţile Coteana şi Brebeni, pe DJ 546, între localităţile Brebeni şi Slatina, pe DJ 546 A, între localităţile Brebeni şi Schitu, pe DJ 653, între localităţile Vâlcele şi Schitu; pe DJ 546E, între localităţile Albeşti şi Oporelu, pe DC 121, între localităţile Dăneasa şi Berindei, pe DC 89, între localităţile Milcov şi Milcov Deal. Din cauza ninsorii, pe DJ 546, între localităţile Brebeni şi Coteana, erau locate în trafic ieri după-amiază 20 de autovehicule, o ambulanţă şi un utilaj de deszăpezire, iar pe DJ 653, pe raza comunei Vâlcele, alte zece autoturisme. „S-a acţionat în vederea scoaterii pasagerilor din autoturismele înzăpezite. Acestea au fost transportate la Primăriile Coteana şi Vâlcele. S-a luat legătura cu primarii celor două comune, pentru a le asigura oamenilor spaţii încălzite, apă şi hrană“, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Claudia Radu, care a precizat că pe drumurile europene şi naţionale din judeţ nu există blocaje, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS