27.8 C
Craiova
sâmbătă, 5 iulie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoul sediu al Ambasadei SUA, un exemplu de construcţie verde

Noul sediu al Ambasadei SUA, un exemplu de construcţie verde

Ambasada SUA şi Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) au organizat ieri un eveniment interactiv „Green Café: Sediu nou pentru Ambasada SUA la Bucureşti“, dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri din România interesaţi de construcţii verzi.
În cadrul întrunirii s-a prezentat proiectul noului sediu al ambasadei, care va include tehnologii şi soluţii ce au ca scop atingerea unui înalt grad de eficienţă energetică şi reducerea impactului clădirii asupra mediului.
Printre invitaţii care au susţinut prezentări în cadrul evenimentului se numără Jorge Vazquez, directorul de proiect pentru noua clădire a Ambasadei, şi Beth Kempton, Technology Manager pentru Divizia Internaţională de Mentenanţă a Construcţiilor, Energie şi Sustenabilitate din cadrul Departamentului de Stat al SUA.
Evenimentul a fost deschis de Jeri Guthrie-Corn, adjunctul şefului Misiunii Diplomatice a SUA.
„Deşi pentru mulţi aceasta poate fi o simplă clădire, pentru noi este mult mai mult de atât. Ea este o ilustrare a angajamentului nostru pe termen lung faţă de puternicul parteneriat SUA-România. Atât pentru mine, cât şi pentru guvernul SUA este important ca noul sediu să reflecte respectul nostru faţă de cultura şi patrimoniul ţării gazdă. Noul sediu demonstrează clar angajamentul SUA de a proteja mediul înconjurător“, a declarat Jeri Guthrie-Corn.
Steven Borncamp, preşedintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi, a declarat: „Acest proiect exemplar demonstrează încă o dată că, în România, construcţia clădirilor verzi eficiente energetic este posibilă şi este o bună investiţie“.
Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, în nordul capitalei, în apropierea pădurii Tunari. La construcţia sa lucrează peste 300 de angajaţi, majoritatea români. Conform estimărilor, investiţia va aduce în economia românească 60-80 de milioane de dolari. Printre subcontractori se numără: Bog’Art, Sommering-Mech, LaFarge, Titan Mar.
Pentru noul sediu se vor folosi vopsele şi materiale de construcţie ecologice, menite să reducă emisiile chimice şi de căldură în atmosferă. Amplasarea clădirii şi orientarea ferestrelor vor folosi la maximum lumina naturală. În interior vor exista tehnologii avansate care vor permite modificarea automată a iluminatului electric în funcţie de intensitatea luminii naturale. De asemenea, consumul de apă în interiorul şi exteriorul clădirii va fi eficientizat. Pentru a utiliza cât mai puţin spaţiu, parcarea va fi construită pe două niveluri, iar amplasarea sediului se va face lângă staţii de autobuz pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun.    
Departamentul de Stat al SUA este lider în proiectarea şi construirea de clădiri eficiente energetic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS