26.6 C
Craiova
vineri, 4 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjConsilier superior, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Consilier superior, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Un angajat al consiliului judeţean a fost arestat pentru 25 de zile de magistraţii de la Tribunalul Gorj sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce i-a pretins unei persoane aproximativ 50.000 de lei pentru a-i facilita angajarea la SRI.

Un funcţionar din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a fost reţinut marţi seară de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat remis ieri de Direcţia Naţională Anticorupţie, Alexandru Drăghici, consilier superior în cadrul Direcţiei tehnico-economice, unitatea judeţeană de monitorizare a serviciilor comunitare de utilităţi publice, a fost surprins în flagrant marţi seară, după ce a primit de la un cetăţean din Târgu Jiu 2.000 de lei. Cei 2.000 de lei reprezentau, potrivit DNA, o tranşă din suma totală de 46.400 de lei pe care Drăghici a pretins-o de la denunţător în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă persoane din conducerea Consiliului Judeţean Gorj, a Ministerului Administraţiei şi Internelor, a Serviciului Român de Informaţii, cât şi a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru ca el şi soţia acestuia să obţină un loc de muncă la una dintre aceste instituţii.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au organizat un flagrant pentru prinderea lui Alexandru Drăghici, după care l-au trimis în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Ieri, Alexandru Drăghici a fost arestat pentru 25 de zile de magistraţii de la Tribunalul Gorj.

Şefii CJ cer lămuriri la DNA

Alexandru Drăghici a fost angajat la Consiliul Judeţean pe 5.12.2007, anterior activând la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri. Şefii CJ vor solicita printr-o adresă Direcţiei Naţionale Anticorupţie date referitoare la dosarul penal deschis pe numele salariatului instituţiei. „Noi vom acţiona conform procedurilor şi vom solicita informaţii în scris reprezentanţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Nu ştim dacă a fost în stare să facă astfel de lucruri. Vom lua măsurile care se impun în astfel de cazuri“, a declarat Zoica Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj.

Alţi angajaţi-problemă

În urmă cu câteva luni, alt salariat al Consiliului Judeţean Gorj, acuzat tot de trafic de influenţă, şi-a pierdut locul de muncă, iar altul este suspendat până când instanţa va decide în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia sa. În primul caz este vorba de o fostă salariată a Direcţiei economice, din cadrul CJ, respectiv Minodora Duvlea, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au acuzat-o pe Minodora Duvlea de şase infracţiuni de trafic de influenţă. Angajata CJ Gorj, care îşi mai spunea şi Mirela Sichitiu, solicita sume cuprinse între 500 şi 2.000 de lei pentru a „rezolva“ dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată sau pentru a face rost de locuinţe ANL. Funcţionara statului le-a mai promis celor înşelaţi locuri de muncă la CJ sau la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. „Angajatei Minodora Duvlea i-am desfăcut contractul de muncă, după ce a fost pronunţată sentinţa. Mai avem un salariat, Gheorghe Petre, din cadrul Direcţiei tehnice, care este suspendat, întrucât este implicat într-un dosar penal ce vizează reţeaua de alimentare cu apă în comuna Săcelu“, a adăugat Zoica Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU