27.3 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitatePilaf „mergator“, ciulama „antiderapanta“ si bomboane cu carne

Pilaf „mergator“, ciulama „antiderapanta“ si bomboane cu carne

Consumatorii au inceput sa isi cunoasca drepturile si sa protesteze impotriva marfurilor necalitative, care nu au ce cauta pe piata sau nu isi justifica pretul. Cel putin asta este concluzia inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj care primesc tot mai multe sesizari.

Dupa ce numerosi consumatori s-au „delectat“ cu pilaf de orez cu gonghite, ciulama de ciuperci cu material „antiderapant“, rezistent la orice fel de smalt al dintilor- respectiv o cantitate semnificativa de nisip, si, ca desert, bomboane de ciocolata delicioase si „hranitoare“… pentru ca aveau viermisori, inspectorii OJPC au fost imediat alarmati. S-au facut controale si au fost luate masurile cuvenite. Anumite loturi de orez „Familia“, de ciuperci „Ma Ling“ si bomboane „Blue Alpina“ au fost sau urmeaza sa fie retrase de la comercializare.

„Foarte multe persoane ni

s-au plins in legatura cu ciupercile importate din China, marca Ma Ling, pentru ca au foarte mult nisip si oricit le-ai spala tot mai ramine in ele. Am deschis mai multe conserve si am constatat ca este adevarat. Cred ca vom propune ca aceasta marca de ciuperci sa fie scoasa de la comercializare. Nu ar fi primul caz de acest fel.

In prezent, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a cerut sa fie scoase de la comercializare bomboanele Blue Alpina, lotul martie 2003 (care au ca termen de valabilitate aceasta data), pentru ca mai multi consumatori au declarat ca bomboanele au viermisori. Astfel de situatii exista si pe plan local. Dupa ce mai multi oameni ne-au sesizat ca orezul Familia are gonghite, am vorbit cu firma care ambaleaza produsul si am cazut de acord ca lotul iulie 2003, in jur de 120 de kilograme, sa fie retras de pe piata. Desigur, le-am dat si o amenda de cinci milioane, dar ne-am asigurat ca toate celelalte loturi de orez Familia nu au probleme si pot fi comercializate“, a spus inspectorul de specialitate Dumitru Ionescu.

Consumatorii spera ca marfurile de proasta calitate sa nu isi mai gaseasca locul in galantarele magazinelor. Asta depinde insa si de comercianti si de „educatia“ consumatorului. Mai ales ca nu foarte multi au patruns sensul zicalei: „Sint prea sarac sa imi permit lucruri ieftine“, preferind marfurile necalitative, dar cu pret scazut, in defavoarea celor cu citeva mii de lei mai scumpe, dar de mai buna calitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS