14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Prietenii“ din Bucuresti

„Prietenii“ din Bucuresti

Cui credeti ca nu i-a picat deloc bine faptul ca Universitatea a cistigat „Norcia Winter Cup“? Bucurestiului! De parca in Capitala ar trebui sa mearga toate trofeele, chiar si cele de la niste amarite de turnee amicale.

Asa este, finala Universitatii cu Metalurg Zaporoje a fost presarata cu destule momente de circ si romanasi de-ai nostri considera ca oltenii au apelat la ele doar pentru a-i enerva pe adversari si a-i scoate din mina. Adevarul este ca Sorin Cirtu nu avea nici un chef sa-si trimita jumatate din echipa la spital, pentru ca doar cine nu a avut prilejul sa vada cum joaca formatiile din spatiul ex-sovietic in amicale este in stare sa creada ca rusii sau ucrainenii isi respecta cit de cit adversarii.

Am avut ocazia sa vad un meci al Universitatii prin ’95 la Telese Terme, adversari fiind niste rusi. Apoi, in iarna trecuta, Extensiv a intilnit in Antalya vreo trei echipe de rusi sau de ucraineni, una dintre ele fiind, daca nu ma insel, chiar Metalurg Zaporoje. Ei bine, si in Italia, si in Antalya, oltenii aratau dupa respectivele partide ca niste soldati din linia intii. Cu cucuie, degete strivite, taieturi pe genunchi, nasuri singerinde si tibii negre.

Pentru ca, daca la fotbal s-au dovedit a fi oricum peste sovietici, la atacurile „golanesti“ oltenii nu aveau nici o sansa, chiar daca incercau sa raspunda cu aceeasi moneda. Era, daca vreti, diferenta dintre Lutu sau Sava si jucatorii rusi care arata, toti, ca niste luptatori din trupele speciale.

Prin urmare, nu am inteles de ce maniera in care Universitatea a cistigat „Norcia Winter Cup“ a deranjat asa de tare. Pina la urma, „rupatorilor“ din Zaporoje le-am intins si noi o cursa, ca doar nu era sa stam ca fraierii sa ne rupa picioarele.

Oricum, ca sa va dati seama ca unii dintre noi nici nu stiu practic ce vror, Universitatea a fost criticata ca s-a folosit de „smecherii“ pentru a-i bate pe ucrainieni, in timp ce Nationala lui Iordanescu s-a trezit injurata ca nu a fost in stare sa aiba motivatia rusilor la recentul turneu din Cipru, acolo unde am pierdut finala cu 4-2…

Cum, necum, Cirtu a mai cistigat un trofeu, chiar daca „Norcia Winter Cup“ nu este cupa sau campionatul. Ca prin Bucuresti nimanui nu i-a convenit ca pina in finala ne-am facut timp sa batem si pe Rapid, „echipa momentului“, nu e un capat de tara, ca oricum stiam cit sintem de „iubiti“ in Capitala.

Incet, incet, Cirtu isi construieste insa acea echipa de „kamikadze“ pe care si-o doreste, constient ca in campionat va avea doar dusmani. Inclusiv aici, la noi acasa, sint multi care s-au bucurat de isprava Universitatii la Norcia, preferind sa uite cine a fost antrenorul echipei… Din punctul acesta de vedere, meritam sa ne ia la palme chiar si Bucurestiul…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS