26.2 C
Craiova
duminică, 13 iulie, 2025
Știri de ultima orăSanatateÎntoarcerea la alimentaţia naturală

Întoarcerea la alimentaţia naturală

Aţi observat că micuţilor le plac crudităţile? Copiii simt ce este sănătos pentru ei! Dar nu este de ajuns, atâta timp cât mamele se străduiesc să prepare mâncarea cât mai sofisticat, făcând astfel o greşeală pe care o plătim scump!

Aşadar, dragi părinţi, dacă doriţi să asiguraţi copiilor dumneavoastră o sănătate bună, pe termen lung, aveţi grijă să mănânce alimente naturale, crude, ecologice, fără aditivi. În grădinile zoologice, animalele care nu sunt hrănite cu alimente crude se îmbolnăvesc. Aparatul digestiv al omului a fost, de asemenea, creat pentru o alimentaţie vegetariană.

Nu orice dietă vegetariană e sănătoasă

Există vegetarieni care nu se hrănesc sănătos. Ei nu mănâncă deloc carne, dar fierb majoritatea alimentelor. Chiar dacă fierberea se face în aburi, enzimele atât de preţioase sunt distruse. Şi astfel, vegetarienii, în ciuda regimului urmat cu stricteţe, nu au un sistem imunitar foarte puternic şi deci nu sunt feriţi de boli. Zarzavaturile sunt cel mai puternic depreciate prin fierbere întrucât, astfel, sunt distruse nu numai enzimele, ci şi vitaminele. Vitamina C, al cărei rol este esenţial în purificarea sângelui, se distruge total. Toate sărurile minerale se elimină prin apa care fierbe, chiar şi prin aburi. În urma fierberii, legumele şi zarzavaturile nu mai conţin aproape nimic hrănitor, iar proteinele îşi pierd două treimi din valoarea nutritivă. Proteinele modificate prin fierbere se depozitează în corp sub formă de reziduuri.

Medicamentele schimbă o boală cu alta

Reziduurile nocive şi lipsa de enzime din hrană ne influenţează sănătatea. Oameni care nu au fost niciodată bolnavi suferă de infarct miocardic, care poate duce la deces, potrivit statisticilor mondiale.
Medicamentele, razele, injecţiile şi alte tratamente sunt neputincioase şi, de multe ori, au efecte secundare destul de grave. Medicii se străduiesc să ne ajute când suntem bolnavi, dar ei, în majoritatea cazurilor, sunt dependenţi de industria medicamentelor, deci de „chimicale“. De exemplu, tratează o infecţie cu antibiotice, „scăpăm“ de infecţie, dar rinichii, ficatul sau pancreasul sunt deja intoxicate, deci am schimbat boala cu alta (iatrogenie), care, la rândul ei, necesită alte medicamente (droguri), iar cercul vicios se reia.
Altă idee importantă este că, tratând simptomul, nu tratăm boala şi, mai ales, nu înlăturăm cauza ei. Natura, generoasă, se oferă să ne sprijine, să ne însoţească, să ne fie călăuză în drumul către păstrarea sănătăţii sau recuperarea ei. Să o preţuim, aşadar, să primim şi să înţelegem mesajul ei: pentru sănătate, să ne întoarcem la alimentaţia naturală.

Dr. Mariana Păsărescu, Compartimentul de Promovare a Sănătăţii, DSP Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS