27.3 C
Craiova
marți, 8 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitateÎncă o etapă din „Craiova curată“

Încă o etapă din „Craiova curată“

90 mc de deşeuri au fost colectaţi în zece zile, din cimitirele Bobonete şi Evreiesc. La acţiunea de ecologizare au participat şi familiile care i-au înmormântat pe cei dragi în locaţiile respective.  

Joi s-a încheiat cea de-a doua etapă a campaniei „Craiova curată“. Timp de zece zile, o armată de 30 de lucrători din cadrul Serviciului Public de Salubritate Craiova (SPS), Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), Companiei de Apă „Oltenia“ şi beneficiari ai Legii nr. 416, înarmaţi cu mături, sape şi târnăcoape, a luat la puricat două dintre cimitirele parohiale din Craiova: Bobonete, din strada Brestei, şi Evreiesc, din strada Bucovăţ. Cu toată canicula care a cam paralizat în această perioadă activitatea din alte sectoare de muncă din oraş, oamenii angajaţi în campanie nu s-au dat bătuţi. În urma apelului lansat de primarul Antonie Solomon, lor li s-au alăturat şi familiile ale căror rude sunt înmormântate în cimitirele respective. Aşa cum era de aşteptat, „recolta“ a fost dintre cele mai bogate. Buruieni crescute pretutindeni şi ajunse la dimensiuni uriaşe, munţi de resturi menajere, crengi uscate, PET-uri, toate au cumulat aproximativ 90 mc de gunoi.
Dintre cele două locaţii, se pare că cimitirul Evreiesc a dat cel mai mult de furcă autorităţilor. „Din cimitirul Bobonete de pe strada Brestei au fost scoşi aproximativ 30 mc de gunoi şi deşeuri vegetale, iar lucrătorii de la Compania de Apă «Oltenia» s-au ocupat de canalul care trece prin el. În cimitirul Evreiesc s-a muncit mai mult. De aici s-au scos circa 60 mc de deşeuri vegetale şi gunoi“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova. Costurile acestei etape din campania „Craiova curată“ au fost suportate de SPS, RAADPFL şi Compania de Apă „Oltenia“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.
În perioada următoare, campania se va muta în alte trei cimitire: cel din cartierul Bariera Vâlcii, de pe strada Viilor, cel de la Hanul Doctorului şi cimitirul de pe strada Bucura. „Important este ca oamenii să înţeleagă că numai împreună putem păstra Craiova curată, indiferent că vorbim de zonele unde ne petrecem timpul sau unde se odihnesc cei care nu mai sunt printre noi. Gestul fiecăruia dintre noi contează“, a ţinut să precizeze joi primarul Antonie Solomon, neuitând să le mulţumească acelor localnici care s-au alăturat campaniei de curăţare a Craiovei.

2.000 de tone de deşeuri
Campania „Craiova curată“ a început în luna iunie, la iniţiativa Primăriei Craiova şi a Gazetei de Sud. În cadrul primei etape, desfăşurată în perioada 10-24 iunie şi care a constat în ecologizarea zonelor de intrare/ieşire din oraş, au fost colectate aproximativ 2.000 de tone de deşeuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII