13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri60 la sută din companiile americane nu vor Windows 7

60 la sută din companiile americane nu vor Windows 7

Windows 7 urmează să fie lansat pe 22 octombrie şi, în comparaţie cu versiunea curentă de Windows, Vista, este privit cu ochi buni. Mai mult de 1.000 de companii care au răspuns sondajului efectuat de ScriptLogic Corp. au spus că au economisit bani reducând bugetele destinate update-urilor programelor pe care le utilizează şi că nu au fonduri pentru ultima ofertă Microsoft, informează Yahoo!News, citând agenţia Reuters.
ScriptLogic Corp., companie care ajută alte firme privind managementul reţelelor informatice pe baza produselor Microsoft, a expediat formularul de sondaj în 20.000 de copii către administratorii firmelor IT&C.
Multe companii au respins Windows Vista pe motivul instabilităţii. Spre exemplu, Intel, producătorul de procesoare şi partener al Microsoft în producţia de calculatoare personale, a păstrat vechiul sistem de operare XP.
Conform rezultatelor sondajului, 60% dintre respondenţi nu şi-au făcut planurile pentru a implementa Windows 7, 34% au afirmat că vor face implementarea până la sfârşitul anului 2010 şi numai 5,4% dintre administratori sunt decişi să treacă la noul sistem de operare în acest an.
42% dintre reprezentanţii firmelor au explicat că evită Windows 7 din cauza lipsei de timp şi de resurse, iar 35% dintre administratori au recunoscut că au „sărit“ deja peste upgrade-uri şi achiziţii de soft pentru a economisi bani.
Conform cercetării făcute de ScriptLogic, există şi alte motive pentru „ocolirea“ noului sistem de operare al Microsoft. 39% dintre administratorii firmelor de profil au mărturisit că sunt îngrijoraţi de compatibilitatea Windows 7 cu aplicaţiile folosite în prezent. Sondajul îl citează pe Sean Angus, tehnician la Middlesex Hospital, care a declarat că el va aştepta până când va fi lansat primul service-pack pentru Windows 7 înainte să facă schimbări de soft. „Departamentul IT trebuie să facă teste complete pentru a ne asigura că aplicaţiile curente, cele pe care ne bazăm în fiecare zi, îndeosebi sistemele informatice folosite în radiologie şi aplicaţii financiare, vor fi compatibile cu noul sistem înainte de a-l implementa pe cele 1.500 de platforme desktop ale noastre“, a adăugat Sean Angus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII