14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii de familie s-au reunit la Târgu Jiu

Medicii de familie s-au reunit la Târgu Jiu

La Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu are loc în acest sfârşit de săptămână prima ediţie a Forumului Naţional al Patronatelor Medicilor de Familie din România.

Organizat în premieră pentru România, forumul de la Târgu Jiu ar fi trebuit să adune o mare parte a celor câteva mii de medici de familie din ţară. Din păcate, scaunele sălii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ nu au fost nici măcar pe jumătate ocupate de medicii de familie prezenţi vineri, în cea dintâi zi a întâlnirii. „Prima ediţie a Forumului Naţional al Patronatelor Medicilor de Familie este un eveniment-cheie, deosebit de important pentru comunitatea medicilor de familie din România. Vor fi trei zile de discuţii interactive. Forumul este organizat din dorinţa de a facilita şi consolida dialogul între patronatele naţionale ale acestora“, a precizat doctorul Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie Gorj şi iniţiatorul evenimentului.
La forum vor fi dezbătute subiecte precum: eficienţa în activitatea medicului de familie, reducerea costurilor, obţinerea de venituri în afara contractului cu CNAS, o viziune strategică asupra dezvoltării medicinei de familie în următorii ani şi noutăţi din domeniul medico-farmaceutic.

Absenţe motivate

La prima ediţie a Forumului Naţional al Patronatului Medicilor de Familie din România, organizat la Târgu Jiu, nu a venit nici ministrul sănătăţii, Ion Bazac, care l-a delegat ca participant pe secretarul de stat, Cristian Ieremia. Nici preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, doctorul Irinel Popescu, nu a venit. Acesta a fost nevoit să rămână la Bucureşti, unde a avut o operaţie (transplant de ficat). La Târgu Jiu a venit, în schimb, consilierul său, Augustus Costache. Vineri după-amiază, medicii participanţi la prima ediţie a formului au vizitat operele lui Constantin Brâncuşi. O parte din zona centrală a Căii Eroilor a fost închisă încă de joi după-amiază, pentru ca medicii să îşi poată parca autoturismele în apropierea Teatrului „Elvira Godeanu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS