16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţea vine odată cu mierea

Frumuseţea vine odată cu mierea

Vitalitatea şi frumuseţea tenului, ca şi a pielii sau a părului, pot fi uşor recăpătate cu ajutorul mierii.

Mierea, un produs obişnuit care se găseşte în cămările noastre, are puteri miraculoase. Acesta este, de fapt, şi motivul pentru care tot mai multe produse cosmetice au la bază un astfel de ingredient. Mierea este folosită cu succes în multe produse, fie că este vorba de creme, măşti pentru ten sau păr, geluri, loţiuni destinate hidratării şi hrănirii pielii. Mierea hidratează, elimină ridurile fine, eczemele şi acneea, dă strălucire părului, fiind preferată de doamne şi domnişoare atunci când vine vorba de îngrijire.

Rezultate uimitoare

Datorită proprietăţilor sale, tot mai multe cabinete de înfrumuseţare apelează la miere. Trecând pragul unor astfel de centre, veţi afla că mierea este cea care vă ajută să scăpaţi de celulită în mai puţin de 15 minute, o practică binecunoscută în Tibet. Şi asta, pentru că terapia cu miere stimulează circulaţia limfatică şi curăţă pielea.
Acasă, puteţi să vă preparaţi un spumant de baie cu vanilie şi miere de albine. Aveţi nevoie de o ceaşcă ulei de migdale (sau de măsline), 1/2 ceaşcă miere de albine, 1/2 ceaşcă săpun lichid fără miros, o lingură extract de vanilie. Aveţi grijă să adăugaţi ultima dată uleiul în compoziţie. Înainte de folosire, amestecul se va omogeniza şi apoi se va pune în apa din cadă. Şi pentru că mierea are un efect benefic asupra părului, n-ar fi rău să încercaţi un balsam, folosind 1/2 ceaşcă miere de albine şi 1/4 ceaşcă ulei de măsline. Pentru părul normal se folosesc două linguri de ulei. După omogenizarea ingredientelor, masaţi-vă părul, după care acoperiţi-l cu o pungă din plastic şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute, apoi spălaţi-l.
Şi tenul se poate bucura de răsfăţul mierii. Doamnele şi domnişoarele care au un ten uscat îşi pot prepara acasă o mască dintr-o linguriţă de miere, două linguriţe cu suc de castraveţi şi un vârf de cuţit de pudră de argilă albă sau verde. Masca rezultată se va aplica pe faţă şi se va lăsa să acţioneze timp de o jumătate de oră. De asemenea, pot apela la ajutorul altei măşti care combină sucul de aloe vera, miere, caimac, tărâţe de grâu, un tratament care reface celulele de la nivelul pielii. Pentru a tonifia şi a reda tenului uscat strălucirea, mierea mai poate fi folosită în amestec cu gălbenuş de ou, caolin, smântână, caimac sau ulei de măsline. Pentru hidratarea tenului gras, folosiţi miere în combinaţie cu albuş de ou, drojdie de bere sau zeamă de lămâie.
Pentru un masaj al feţei, puteţi apela tot la miere. Aceasta se va întinde în strat subţire pe tenul curăţat în profunzime, iar pielea se va masa uşor, prin mişcări circulare şi delicate. La final, mierea se îndepărtează prin clătirea cu apă minerală plată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU