13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportElena Bogdan: Succesul de la Roland Garros mi-a dat încredere

Elena Bogdan: Succesul de la Roland Garros mi-a dat încredere

Tenismana craioveană de 17 ani a vorbit despre parcursul său în prima jumătate a acestui an, perioadă în care şi-a trecut în palmares un trofeu la juniori, la Roland Garros, şi câştigarea turneului de 10.000 de dolari de la Bucureşti.

– Elena, vorbeşte-ne puţin despre turneele la care ai participat în 2009.
– Am participat la Australian Open, la juniori, apoi am jucat turnee la senioare. În luna mai am beneficiat de un wild-card la turneul de 100.000 de dolari din Bucureşti, unde am întâlnit-o în primul tur pe Simona Halep. A urmat un turneu de 10.000 de dolari, tot în Bucureşti, unde am pierdut finala. Am mers la un turneu de junioare în Italia, pregătitor pentru Roland Garros. A urmat, după cum ştiţi, frumoasa experienţă de la Roland Garros, unde am câştigat la dublu, alături de Noppawan Lertcheewakarn, din Thailanda. Săptămâna trecută am câştigat primul turneu de 10.000 de dolari, la Bucureşti.
– Ce senzaţie ai trăit când ai ridicat trofeul de la Roland Garros deasupra capului?
– Am jucat foarte bine la dublu, alături de colega mea din Thailanda. Ne cunoşteam de un an şi jumătate, dar nu am avut niciodată ocazia să jucăm împreună. Ultimele două meciuri, semifinala şi finala, au fost cele mai grele. În finală am jucat un tie-break până la 10. În acel moment, emoţiile au fost foarte mari, dar am reuşit să trecem peste asta şi să câştigăm. Când am ridicat trofeul deasupra capului a fost o senzaţie extraordinară.
– Cum îţi alegi partenerele la dublu?
– În primul rând trebuie să mă înţeleg foarte bine cu ele, iar în teren să nu ne supărăm când greşim şi mă uit şi la rezultatele lor anterioare la dublu.
 – Ce-ţi propui pentru participările la turneele de 10.000 de dolari?
– Când particip la aceste turnee, încerc să mă gândesc mai mult la jocul meu şi la îmbunătăţirea acestuia.
– Participi la Wimbledon?
– Nu prea îmi place iarba şi exact în acea perioadă am primit două wild-carduri la turnee profesioniste. Îmi place foarte mult să particip la turnee de Mare Şlem, dar de data aceasta este mai bine să joc la cele de senioare.
 – Ce obiectiv ţi-ai propus pentru anul în curs?
– Să îmi îmbunătăţesc jocul şi pregătirea fizică.
– Ai mai câştigat experienţă şi încredere faţă de acum un an sau doi?
– Cu siguranţă titlul de la Roland Garros şi cel de la Bucureşti mi-au dat mai multă încredere, iar experienţa de dublu a fost foarte frumoasă şi am învăţat multe din ea.
– Ce părere ai despre ascensiunea tinerelor jucătoare din România?
– Mă bucur foarte mult să văd că apar rezultate din ce în ce mai bune în tenisul feminin românesc. Până acum, băieţii erau pe primul loc. Acum văd că şi fetele vin tare din spate.
– Cum îţi petreci timpul liber?
– Îmi place să ascult muzică, să citesc, să merg la un film cu prietenii, iar când am ocazia vin acasă, în Craiova, chiar şi pentru o zi sau două.
– Cum te înţelegi cu colegii de la clubul Olimpia Bucureşti?
– Mă înţeleg foarte bine cu toţi colegii de aici. Sunt de treabă.
– Care este jucătoarea ta preferată?
– Ana Ivanovic. Îmi place foarte mult stilul ei de joc. Îmi place şi de Safina, pentru că are un joc agresiv.

Elena Bogdan
Născută pe 28 martie 1992, la Craiova
Înălţime: 1,83 m; greutate: 70 kilograme
Club: Olimpia Tenis Bucureşti, antrenor: Ovidiu Popescu.
Cu ce mână joacă: stânga (reverul, cu două mâini)
Locul 13 în clasamentul internaţional al junioarelor, 828 WTA
Rezultate importante în 2009: câştigătoare la Roland Garros (juniori), la dublu; câştigătoarea turneului de 10.000 de dolari de la Bucureşti; finalistă la turneul de 10.000 de dolari de la Bucureşti; semifinalistă la turneul Optus-Nottinghill (juniori, Australia), simplu; sfertfinalistă la Australian Open (juniori), dublu şi simplu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU