13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNebunie pe străzi

Nebunie pe străzi

http:http://www.youtube.com/watch?v=8wsRACprJiU

Traficul rutier în centrul Craiovei a fost paralizat ieri-dimineaţă din cauza restricţiilor de circulaţie de pe străzile Unirii, A.I. Cuza şi Popa Şapcă.

Şoferii surprinşi în coloanele din centrul Craiovei ieri-dimineaţă au parcurs sute de metri în zeci de minute. Pe strada Calea Bucureşti, pe bulevardele Carol I şi Nicolae Titulescu, precum şi pe străzile adiacente, s-au format cozi lungi de autovehicule. În vreme ce poliţiştii încercau să dirijeze circulaţia pentru ca traficul să mai ia o gură de aer, şoferii care nu aveau idee de restricţiile impuse începând de marţi seară îşi descărcau năduful prin geamurile deschise. „Mai închide pe Titulescu, că blocăm linia de tramvai!“, comunică agentul de circulaţie de la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Romul. „Nu se poate. E şi aşa coada până la «Şmit»“, îi răspunde colegul de la intersecţia Căii Bucureşti cu bulevardul Nicolae Titulescu şi cu strada Brestei. „Ce aveţi de gând? Sunt cozi până la Combinat!“, îl apostrofează un şofer pe agentul dedicat. „Sunteţi nebuni? Făcui o juma’ de oră de la Obedeanu până aci!“, se irită altul. „Nu puteaţi să puneţi şi voi nişte indicatoare, mai încolo, sus, în intersecţie? Că o luam pe Brâncuşi, nu mai veneam p-aci, să te văd pe tine“, strigă şoferiţa unui papuc. „Îi înţelegem pe oameni să fie nervoşi. Mai ales că unii se învârtesc pur şi simplu prin centru, că încearcă să urce pe Unirii ca să facă după-aia stânga şi se întorc pe Mihai Viteazul şi pe Brestei tot aci, pe Calea Bucureşti. (întrerupe convorbirea cu noi, se adresează unui şofer: «Pe linie, pe linie!»). Aşa că, normal, omul îşi pierde răbdarea“, este de părere agentul care dirijează circulaţia la intersecţia Calea Bucureşti – strada Romul. „După prânz, traficul rutier s-a fluidizat semnificativ. Problema este că s-a închis şi strada Alexandru Macedonski şi vor mai fi aglomerări în zonă. Însă de joi, cu siguranţă, traficul va fi mai lejer. Mulţi dintre participanţii la trafic nu au ştiut astăzi (ieri – n.r.) de aceste interdicţii“, spune şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, Emil Zuican. În privinţa indicatoarelor, Zuican spune că, în aceste situaţii, nu se amplasează alte indicatoare decât cele existente la capetele tronsoanelor închise.

Mâine va fi la fel

De marţi după-amiază, traficul rutier este interzis pe strada Popa Şapcă, pe strada Unirii, de la intersecţia cu strada Mihai Viteazul până la intersecţia cu strada A.I. Cuza, şi pe strada A.I. Cuza, de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu strada Romul. Interdicţia este valabilă până luni, la ora 22.00. De mâine-seară, strada A.I. Cuza va fi închisă şi pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Romul şi intersecţia cu strada Arieş, conform orarului săptămânal de restricţionare a circulaţiei rutiere în centrul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII