14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjValorile municipiului Târgu Jiu, premiate

Valorile municipiului Târgu Jiu, premiate

52 de elevi din Târgu Jiu, care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile naţionale, au fost premiaţi ieri. Acţiunea a avut loc la Teatrul „Elvira Godeanu“.

La festivitate au participat elevi, cadre didactice, consilieri locali şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Gorj. Programul artistic a fost asigurat de formaţia Karacter Band şi Bacio.
Cei 52 de elevi de la unităţile de învăţământ din Târgu Jiu, care s-au întors acasă cu premii sau menţiuni, au urcat, rând pe rând, pe scena Teatrului „Elvira Godeanu“. Aceştia au primit aplauze, flori, felicitări şi premii în bani. Cei patru elevi care au obţinut premiul I au fost răsplătiţi cu suma de 2.000 de lei, iar cinci şcolari care s-au întors cu premiul II au primit 1.500 de lei pentru efortul depus. Patru elevi care au luat premiul III au fost recompensaţi cu 1.000 de lei. 39 de participanţi la olimpiadele şi concursurile naţionale şcolare au fost răsplătiţi cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei.

Au semnat pe „Drumul spre Olimp“

Organizatorii au pregătit o surpriză elevilor premianţi: un banner imprimat cu steluţe, reprezentând drumul către Olimp (în mitologia grecească era considerat lăcaşul zeilor – n.r.). Primul care a semnat pe „Drumul spre Olimp“ a fost actorul gorjean Ionuţ Stoica. Acesta a interpretat unul din cele două roluri secundare din filmul „Poliţist, adjectiv“, în regia lui Corneliu Porumboiu, premiat de două ori la Festivalul de la Cannes. Stoica le-a spus elevilor că niciodată nu trebuie să renunţe la visul lor: „Trebuie să vă urmaţi întotdeauna visul şi să nu renunţaţi la el. Mă bucură faptul că s-a ajuns să se premieze şi intelectul, pentru că până acum au fost premiaţi doar muşchii. Este o iniţiativă lăudabilă, care trebuie continuată“.

„A fost ca la Hollywood“

Amelia-Maria Toaxen este în clasa a XII-a, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“, şi a obţinut premiul I pe ţară la „Arta Actorului“. „A fost extraordinar. Am avut mari emoţii. M-am simţit ca la Hollywood“, a spus adolescenta. „Concursul la care am participat a constat în două probe: repertoriu şi improvizaţie. Dorinţa mea este să urmez o carieră actoricească şi să intru la Facultatea de Teatru din Cluj Napoca“, a mai spus Amelia-Maria Toaxen.
Ideea organizării festivităţii de premiere a olimpicilor şi participanţilor la concursurile şcolare îi aparţine Elenei Roată, profesoară de limba şi literatura română şi un om de cultură. Participanţii şi invitaţii au fost întâmpinaţi la intrarea în Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ de patru elevi costumaţi în gangsteri şi Gavroche, care ofereau primul număr al pulicaţiei „În Olimp, KLumea“. Sloganul acţiunii a fost „Eu sunt KLumea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS