Tehnologia evoluează, trendurile se schimbă şi, odată cu acestea, se dezvoltă un nou lifestyle. Cel actual, bazat pe confort şi libertate de mişcare, se reflectă şi în noua gamă de bucătării, dar şi în redecorarea dormitorului folosind materiale cu imprimeuri florale.
Libertatea de mişcare în bucătărie se reflectă în noua gamă a companiei germane Nolte Küchen, care beneficiază de un sistem de proiectare facil şi creativ. Datorită „regulii matricei 150“, de dotări inovatoare şi cu un design „curat“ şi elegant, aceste bucătării promovează simplitatea unui lifestyle concentrat pe nevoile reale ale utilizatorului.
Modelul Trend Line, propus de Nolte Home Studio, demonstrează că bucătăria nu mai este o încăpere a „îndatoririlor“, ci un spaţiu perfect integrat în stilul şi atmosfera generală a locuinţei, un spaţiu în care ne putem continua activitatea de relaxare sau conversaţia din living, chiar dacă în acelaşi timp ne ocupăm de pregătirea mesei.
Trend Line înseamnă linii clare: fronturi brăzdate de linii orizontale dispuse la 150 mm distanţă una faţă de alta, ce subliniază ideea de matrice, design liniar şi geometrie riguroasă.
Designul atrăgător, ergonomia, tehnologia de ultimă generaţie, spaţiile de stocare gândite pentru toate înălţimile de lucru şi dimensiunile ideale pentru instalarea dotărilor built-in reprezintă deja câteva trade mark-uri Nolte Home Studio. Ansamblul este dotat cu blat de lucru de tip Air Maxx, exclusiv Nolte, care, datorită inserării unui polimer plastic, este cu 30% mai uşor decât blaturile normale. Aceste caracteristici inconfundabile ale brandului sunt completate de câteva elemente menite să ne asigure un stil de viaţă reconfortant.
Primăvara din… dormitor
Odată cu sosirea primăverii, se petrec o serie de modificări fireşti în viaţa noastră: de la reorganizarea dressing-ului până la reîmprospătarea decorului casnic în ton cu natura.
Printre schimbările specifice acestui sezon se numără şi primenirea dormitorului, până acum transformat într-un „buncăr“ menit să ne apere de frigul de afară şi să ne ocrotească de amorţeala nopţilor lungi de iarnă. Dacă livingul începe să se anime în primul rând datorită stilului nostru de viaţă mai activ, dormitorul trebuie supus unor mici cosmetizări. Şi cum patul este elementul central al acestui spaţiu, trebuie să-i acordăm o atenţie sporită. Ceea ce nu e prea dificil, dacă ţinem cont de faptul că, pentru a-i da un suflu nou şi proaspăt, nu trebuie să schimbăm mobilierul, ci doar să-l accesorizăm potrivit intenţiilor noastre şi look-ului urmărit. În primul rând, trebuie să luăm în calcul lenjeria de pat. Aceasta poate schimba total aspectul unei camere prin intermediul cromaticii şi al motivelor decorative. Şi, cum e primăvară, de ce nu ar fi şi înăuntru? În acest scop, e obligatoriu să alegem seturi în culori vesele şi optimiste. Verde crud, combinaţii de roz şi lila, pasteluri şi accente luminoase, aceasta este reţeta unui ansamblu jucăuş şi tonic, care să ne transforme dormitorul într-o oază de energie.
Pentru ca decorul să fie complet, mai avem nevoie de aşternuri specifice sezonului. Cele mai la îndemână sunt florile, care se pot regăsi în modele supradimensionate, repetitive, stilizate sau sub formă de broderii. Oricum ar fi, nu avem cum să dăm greş. Fireşte, putem recurge şi la motive vegetale, geometrice sau de altă natură. Important este ca nuanţele materialului să fie fresh. Pentru un efect sporit, putem accesoriza lenjeria de pat cu o cuvertură asortată şi cu pernuţe decorative multicolore.
După ce am „îmbrăcat“ patul, vom constata că aspectul general al încăperii s-a modificat, dar nu ne vom opri aici. Vom continua să oferim dormitorului un aer proaspăt prin intermediul textilelor. De exemplu, putem alege un covor şi draperii în ton cu setul de pat ales. Acestea sunt elemente constante în decorul camerei, motiv pentru care modelul lor nu trebuie să fie foarte încărcat şi pretenţios, pentru a nu ne condiţiona în alegerea lenjeriei de pat. Aceasta este elementul central al încăperii, aşa că trebuie să ţinem cont că este accesoriul pe care îl vom schimba cel mai des. Ca atare, putem realiza „o colecţie“ de astfel de seturi, cu modele diferite, dar care să se potrivească din punct de vedere cromatic cu restul textilelor din încăpere.
Bucătăriile Nolte, nu pentru toate buzunarele
Nolte Küchen, al treilea mare producător de mobilă din Germania, a intrat pe piaţa din România printr-o investiţie de peste 200.000 de euro şi a adus pe piaţa autohtonă mobilier destinat categoriei premium, preţurile medii pentru o bucătărie complet utilată incluzând accesoriile şi aparatura electrocasnică ajungând la 10.000-15.000 de euro, în funcţie de standardele de mărime. Nolte Küchen produce zilnic, la cele două fabrici din Germania, 750 de bucătării personalizate, pe care le exportă la nivel mondial.
Material preluat din revista Domus