13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlăroiu a dat cu prinţul de pământ

Olăroiu a dat cu prinţul de pământ

Scandal în Arabia Saudită după ce tehnicianul român al echipei Al-Hilal a aruncat tricoul pe care era inscripţionat chipul prinţului Bin Abdul Aziz la sfârşitul partidei cu Al-Shabab.

Presa din Arabia Saudită a anunţat sâmbătă că antrenorul român Cosmin Olăroiu a fost demis de la Al-Hilal pentru că la sfârşitul finalei cu Al-Shabab a avut un conflict cu oamenii de ordine de la stadion şi a aruncat tricoul pe care era inscripţionat chipul prinţului Bin Abdul Aziz, iar Federaţia a remis un comunicat prin care anunţa faptul că tehnicianul nu mai are voie să antreneze în Arabia Saudită pentru comportamentul său de după acest joc.
Echipă pregătită de Cosmin Olăroiu, Al-Hilal, la care Mirel Rădoi a fost titular, a câştigat, vineri, Cupa Coroanei Prinţului, impunându-se în finală în faţa grupării Al-Shabab, scor 1-0, după disputarea prelungirilor. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 114 de Fahed Al-Mofarij. Cosmin Olăroiu a ajuns la Al-Hilal în luna iunie a anului 2007, iar de atunci a reuşit să câştige, în afară de trofeul adjudecat vineri, un titlu de campion, dar şi o Cupă a Coroanei Prinţului, ambele în 2008.

Al-Hilal a pus batista pe ţambal

În ciuda informaţiilor apărute în presa saudită, clubul Al-Hilal a anunţat, printr-un comunicat, că românul Cosmin Olăroiu va rămâne antrenor principal la echipă şi nu s-a pus problema demiterii lui nici un moment.
„Informaţiile care au circulat în privinţa deciziei clubului de a-l demite pe românul Cosmin Olăroiu sunt incorecte“, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al lui Al-Hilal. Oficialii formaţiei arabe au adăugat că îi poartă un respect deosebit prinţului Bin Abdul Aziz şi că vor face totul pentru ca fanii să fie mulţumiţi de rezultatele echipei.
În acelaşi comunicat, Cosmin Olăroiu a precizat că îşi cere scuze pentru gestul făcut şi nu a intenţionat nici un moment să păteze onoarea prinţului.
„Când am aruncat tricoul cu imaginea prinţului Bin Abdul Aziz nu am făcut-o în mod intenţionat sau deliberat. Nici nu m-am gândit vreun moment la asta. Eram foarte supărat pentru că nu mi-au fost lăsaţi jucătorii să urce pe podiumul de premiere. Îmi cer scuze celor care au înţeles altceva, pentru că eu îl respect pe prinţ, tocmai de asta am acceptat să antrenez pe Al-Hilal în Arabia Saudită“, a susţinut tehnicianul român.

Olăroiu, sătul de şicanele saudiţilor

Cosmin Olăroiu a spus presei din România că s-ar bucura dacă va fi interzis să mai antreneze în Arabia Saudită, deoarece s-a săturat de şicanele din ultima vreme din partea oficialilor saudiţi şi susţine că i-a anunţat pe conducătorii lui Al-Hilal că vrea să demisioneze încă de vineri seară.
„Eu am spus tot timpul ce am gândit şi nu le convine, şi legat de echipa naţională, când mi-au luat jucătorii şi i-au trimis înapoi cu o zi înainte de meci. Eu le-am zis aseară (vineri seară – n.r.) că nu vreau să mai continuu cu Al-Hilal. Să facă ei ce vor. Au venit acasă după meci fiindcă ştiau că sunt supărat. A venit omul de bază al patronului. I-am anunţat că nu mai continuu şi m-au rugat să rămân. Se fac tot felul de presiuni pentru ca Al-Ittihad să câştige titlul“, a spus Olăroiu la GSP TV.
Tehnicianul susţine că nu ştie dacă a fost interzis sau nu de federaţie să mai antreneze în Arabia Saudită.
„Eu nu ştiu nimic. Diseară (vineri seară – n.r.) trebuie să mă duc la petrecerea echipei. Trebuie să discut termenii contractului cu ei, să vedem ce vom face. M-aş bucura să fiu interzis, foarte bine. Voi vedea ce voi face. Acum mai trebuie ca şi eu să vreau să mai rămân la Al-Hilal, chiar dacă încă sunt dorit“, a precizat antrenorul român.
Cosmin Olăroiu a adăugat că nu duce lipsă de oferte, ultima venind chiar sâmbătă, de la rivala Al-Ahli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII