16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSMURD Olt, inaugurat în prezenţa lui Raed Arafat

SMURD Olt, inaugurat în prezenţa lui Raed Arafat

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Olt a fost inaugurat vineri la Slatina. Evenimentul a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab", în prezenţa subsecretarului de stat, dr. Raed Arafat, dar şi a oficialităţilor locale şi judeţene, printre care prefectul de Olt, Daniel Şarpe, şi preşedintele CJ, Paul Stănescu. După ce unii participanţi au luat pe rând cuvântul şi le-au mulţumit cetăţenilor din judeţ care s-au implicat în strângerea de fonduri pentru achiziţionarea ambulanţelor, invitatul special la acest eveniment, Raed Arafat, împreună cu prefectul judeţului şi preşedintele CJ Olt au tăiat panglica de inaugurare a SMURD.

„Le mulţumesc cetăţenilor judeţului întrucât anul trecut pentru SMURD s-a strâns o sumă importantă de bani din Olt, aproape 800 de milioane de lei. Mulţumesc Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru implicarea în acest sistem şi pentru faptul că au înţeles menirea pompierilor, care nu este numai aceea de a stinge incendii, ci este mult mai largă", a spus doctorul Raed Arafat. Un sobor de preoţi a ţinut apoi o slujbă de sfinţire a celor două maşini de salvare, dintre care una va funcţiona la Caracal.

Pompierii au sărbătorit vineri şi împlinirea a 76 de ani de Protecţie Civilă în România. La sărbătorirea celor două evenimente au luat parte pompieri de la Caracal, copii de la Grădiniţele nr. 1 şi nr. 2 cu program prelungit, de la Şcoala nr. 3, elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Slatina, de la Liceul Potcoava, dar şi de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din comuna Optaşi. La final, pompierii au efectuat mai multe exerciţii demonstrative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU