17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli şi Bergodi joacă pe contre meciul din Copou

Napoli şi Bergodi joacă pe contre meciul din Copou

Antrenorul Ştiinţei vrea prima victorie pentru juveţi la Iaşi după 24 de ani, în timp ce noul tehnician al Politehnicii este convins că-l va bate pe fostul său adversar din Serie A.

Universitatea Craiova va pleca în această dimineaţă spre Moldova, cu o zi mai târziu decât se anunţase iniţial. Oltenii vor zbura pe ruta Timişoara – Iaşi, iar deseară au programat un antrenament în Copou. Meciul cu moldovenii este programat mâine seară, de la ora 19.00 (GSP TV). După 24 de ani fără victorie la Iaşi, Ştiinţa şi-a propus să scrie istorie şi să obţină cele trei puncte în faţa moldovenilor. „Au trecut, într-adevăr, 24 de ani de la ultima victorie la Iaşi a Craiovei, dar acum este altceva. Este altă echipă, este alt joc, iar băieţii vor da totul pentru a câştiga“, a spus Nicolo Napoli, care a afirmat că, în linii mari, şi-a conturat primul unsprezece cu care va aborda meciul cu Politehnica Iaşi. Fost jucător la Juventus, antrenorul Ştiinţei l-a lăudat pe Şoavă şi a recunoscut că s-au purtat negocieri pentru aducerea unui atacant italian în Bănie, dar nu s-a ajuns la un acord.
Tehnicianul craiovenilor a fost contrat însă de omologul său de la Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, care, de asemenea, şi-a făcut planurile pentru cele trei puncte. „Am fost adversar cu Nicolo Napoli în Serie A, dar personal nu îl cunosc. Apreciez ce face el în România, sunt mulţumit că un italian face treabă la o echipă de aici, dar vreau să-l bat pe Nicolo. Craiova este o echipă bună, rezultatele ei din tur nu sunt întâmplătoare. A făcut un tur bun, este la un punct în spatele Stelei, dar eu am încredere că jucătorii mei vor face un meci foarte bun. Avem nevoie de trei puncte în partida cu Craiova şi le putem obţine cu multă dăruire şi determinare“, a replicat antrenorul lui Poli Iaşi, care a evoluat pentru Lazio.

Tănasă ştie „suferinţa“ ieşenilor

Atacantul Universităţii, Ciprian Tănasă, care a fost împrumutat în prima parte a sezonului la Politehnica Iaşi, susţine că ştie punctul slab al moldovenilor: „Pentru ei este o lovitură absenţa lui Onuţ, un jucător esenţial în angrenajul lor, şi cred că putem profita de acest lucru. Avantajul ieşenilor este că au un antrenor nou, care a schimbat multe în iarna aceasta şi nu ştim mare lucru despre jocul lor, despre noua tactică. La Iaşi există o mare ambiţie de a câştiga împotriva Craiovei, poate mai mare decât de a bate echipele din Bucureşti. Orgoliile sunt mari când vine vorba de olteni“.
Spusele lui „Tase“ au fost confirmate de jucătorii de la Iaşi. „Meciul cu Craiova va fi foarte greu, dar trebuie neapărat să luăm cele trei puncte, indiferent cum“, a declarat Andrei Cristea. Argentinianul Alejandro Gavatorta a fost şi mai incisiv: „Nu ştiu ce e ăla praz, n-am mâncat niciodată, dar sper să mâncăm vineri pe Universitatea“.
Ieşenii pregătesc foarte atent meciul cu Ştiinţa, oficialii clubului moldovean anunţând că până mâine jucătorii vor încasa ratele contractuale pe luna ianuarie şi că vor avea prime de victorie mai mari în retur. La acest capitol, patronul Universităţii a preferat discreţia, Adrian Mititelu fiind adeptul premierii la obiectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII