20.1 C
Craiova
joi, 3 iulie, 2025

Ciuperci umplute

Ingrediente: 12 ciuperci mari, un ardei capia roşu, o ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 200 g kaiser, 150 g smântână lichidă, 100 g vin alb sec, ulei de măsline, 2 roşii, 12 feliuţe de caşcaval, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală şi se pun la scurs. Separat se toacă fin cam trei sferturi din codiţele ciupercilor, ceapa, usturoiul, ardeiul. Toate aceste ingrediente se călesc într-o tigaie cu ulei de măsline. Se lasă pe foc cinci minute, apoi se adaugă kaizerul tăiat şi se amestecă bine. Se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă până scade puţin.
După zece minute se pune şi smântâna. Se amestecă încontinuu până se omogenizează. Se adaugă sare şi piper ori alte mirodenii pe care le preferaţi, gen busuioc, oregano, tarhon.
Ciupercile se pun într-o tavă pe care s-a aşezat hârtie de copt şi se presară peste ele puţină sare şi piper. Se umplu pălăriile cu compoziţia de mai sus, iar deasupra se pune câte o felie de roşie. Se introduce tava în cuptor pentru 15 minute, se scoate şi se pun peste ciuperci şi feliile de caşcaval. Se dau ciupercile la cuptor pentru încă zece minute.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă
Menţiuni: Se pot servi cu sos de iaurt cu usturoi şi verdeaţă. De asemenea, pot fi consumate şi reci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS