13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBărbaţii inteligenţi au sperma mai bună

Bărbaţii inteligenţi au sperma mai bună

Un studiu întreprins de cercetătorii britanici şi americani a demonstrat faptul că femeile au un motiv în plus să le placă bărbaţii inteligenţi, susţine site-ul www.romantica.ro. Pe lângă faptul că au succes, ei au şi o calitate a spermei mai bună.
Cercetătorii au comparat rezultatele a cinci teste de inteligenţă, realizate pe 425 de veterani din Vietnam în 1985. Toţi veteranii, cu vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani în acea perioadă, au furnizat şi eşantioane de spermă, din care au fost analizate cantitatea şi calitatea spermatozoizilor.
Conform studiului, cu cât bărbaţii sunt mai inteligenţi, spermatozoizii pe care îi produc au o mobilitate mai mare, fără ca acest lucru să depindă de vârsta sau de starea de sănătate a bărbaţilor.
Rezultatele ar putea fi explicate printr-o mai bună igienă de viaţă a persoanelor inteligente, mai puţin susceptibile să sufere de maladii cardiace sau de Alzheimer. Oamenii de ştiinţă cred că persoanele inteligente sunt mai puţin stresate la serviciu, au o mai mare siguranţă a locului de muncă, o hrană mai echilibrată şi o activitate fizică susţinută. Genele care generează inteligenţa ar putea juca un rol şi în calitatea spermei şi a genelor pe care o persoană le transmite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII