17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuicu a mers bine şi în etapa a 6-a

Duicu a mers bine şi în etapa a 6-a

Pilotul Romeo Duicu, legitimat la echipa Vectra Racing Team, concurent pe o motocicletă KTM, a ocupat poziţia a 64-a în etapa a şasea a Raliului Dakar 2009, fiind înregistrat cu timpul de 3 h 6 m 32 s. Câştigătorul acestei runde a fost francezul Cyril Despres, cronometrat cu timpul de 2 h 3 m 20 s, urmat de spaniolii Marc Coma şi Jordi Viladoms. Rămas singurul român în competiţie, Romeo Duicu a ajuns pe locul 69 în clasamentul general, la 9 h 29 m 9 s de liderul Marc Coma.

La clasa auto, liderul Nasser Al Attiyah a fost exclus ieri din competiţie, pentru că în etapa a şasea a ratat trecerea prin nouă puncte obligatorii pe parcursul probei speciale, din pricina unor probleme la radiatorul maşinii BMW pe care a pilotat. Învingător în etapele unu şi trei ale Raliului Dakar, Nasser Al Attiyah i-a „permis“ astfel lui Giniel de Villiers să devină noul lider, sud-africanul aflându-se în faţa spaniolului Carlos Sainz, care a urcat pe locul doi.

Un punct obligatoriu reprezintă un loc fix, determinat prin GPS, faţă de care sportivii trebuie să treacă la o distanţă mai mică de 300 de metri. Fiecare punct ratat, până la al patrulea, se penalizează cu două ore întârziere, în timp ce la al cincilea ratat, sportivul este exclus din competiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS