16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetre Tobă - noul şef al Poliţiei Române

Petre Tobă – noul şef al Poliţiei Române

Ministrul internelor, Gabriel Oprea, l-a numit ieri pe chestorul de poliţie Petre Tobă în funcţia de inspector general al Poliţiei Române în locul lui Gheorghe Plai.

Prin ordinul ministrului administraţiei şi internelor, în funcţia de adjunct al şefului departamentului de ordine şi siguranţă publică a fost împuternicit comisarul-şef de poliţie, Toma Vasile Rus.

Au fost eliberaţi din funcţiile de inspectori generali adjuncţi ai Poliţiei Române comisarii-şefi de poliţie Gheorghe Plai şi Gheorghe Dragomiroiu.

În funcţiile de inspectori generali adjuncţi ai Poliţiei Române au fost numiţi chestorul de poliţie Dumitru Pârvu, comisarul-şef de poliţie Florin Trosca şi comisarul-şef de poliţie Constantin Bolboşanu.

Procurorul Marcel Sâmpetru şi chestorul de poliţie Eugen Corciu au fost eliberaţi din funcţiile de adjuncţi ai şefului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, iar pentru una din aceste funcţii a fost împuternicit comisarul-şef de poliţie Ilie Cornel Şerban.

Tot ieri, au mai fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor Marin Pătuleanu şi Liviu Radu şi au fost numiţi în funcţii de secretar de stat Nicolae Moldovan, Mihai Viorel Fifor, Radu Stancu şi Cătălin Vrabie. Pentru cei patru nou-veniţi, Gabriel Oprea urmează să stabilească domeniile de activitate.

Ministrul a anunţat că a fost eliberat din funcţia de şef al Departamentului Schengen chestorul-şef de poliţie Vasile Gabriel Niţă, în locul său fiind numit comisarul-şef de poliţie Florea Tiberiu Trifan.

Pandelea Pelmuş a fost eliberat din funcţia de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în locul său fiind pus să îndeplinească aceste atribuţii chestorul de poliţie Ion Stoica.

Au fost eliberaţi din funcţiile de secretar general adjunct comisar-şef de poliţie Irina Alexe, Mircea Alexandru şi Roman Cristian Constantin.

Pentru aceste funcţii au fost împuterniciţi chestorul de poliţie Ion Cuhutencu, chestorul de poliţie Dănuţ Tudor şi comisarul-şef de poliţie Petru Ţăgorean.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS