16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaluca Dumitraşcu, în Top 10

Raluca Dumitraşcu, în Top 10

În clasamentul întocmit la final de an de Federaţia Română de Judo se regăseşte şi craioveanca Raluca Dumitraşcu, de la CSM – LPS „Petrache Trişcu“. Sportiva pregătită de Mihai Voinea s-a clasat pe locul opt, cea mai importantă performanţă a sa în 2008 fiind medalia de argint la Campionatul European rezervat cadeţilor, desfăşurat la Sarajevo (Bosnia). Pe lângă argintul european, Raluca a mai obţinut următoarele rezultate în anul care tocmai s-a încheiat: campioană naţională la cadeţi, bronz la Campionatul Naţional Şcolar, bronz la Cupa Petrom, bronz la Campionatul Naţional pentru cadeţi, cu echipa, câştigătoare a unui concurs internaţional la Istanbul (Turcia). În plus, Dumitraşcu a concurat şi la lupte libere, ieşind campioană naţională la junioare II cu formaţia CSM-LPS Craiova, iar în luna septembrie a obţinut o medalie de bronz la lupte în nisip, un inedit concurs organizat de federaţie la Mangalia.

Revenind la clasamentul FR de Judo, primul loc este ocupat, aşa cum era de aşteptat, de Alina Dumitru, sportivă care în vară a obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Astăzi, patru judoka de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ Craiova se vor prezenta la Cluj-Napoca pentru a susţine teste pentru convocarea la loturile naţionale. Raluca Dumitraşcu, Larisa Staicu, Mihaela Gavat şi Adrian Nicola se vor pregăti sub comanda lui Florin Berceanu, antrenorul care a condus-o pe Alina Dumitru spre aurul olimpic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS