36.2 C
Craiova
luni, 14 iulie, 2025

Colţul gospodinei

Sfaturi pentru seara de Crăciun

– Bradul de Crăciun, cumpărat cu mai multe zile înainte de a fi împodobit, trebuie ţinut pe terasă, la rece. Din când în când, pulverizaţi apă pe ace şi pe trunchi.

– Crenguţele bradului sunt elegante, dacă din loc în loc le legaţi cu funde roşii sau verzi de mătase, precum şi cu fire de beteală argintii şi aurii.

– Bradul împodobit cu globuri într-o culoare sau doar în două (roşu şi alb) are o distincţie regală. Dacă folosiţi globuri albe, legaţi din loc în loc funde verzi. Dacă folosiţi globuri roşii, câteva funde din mătase, tot roşii, vor crea un ansamblu perfect.

– Şi masa trebuie aranjată cu stil, deosebit faţă de alte zile festive. Dacă faţa de masă e albă, puneţi tacâmuri de argint sau de metal. Dacă sărbătoriţi în familie, puneţi tacâmuri roşii (cu mânere din plastic sau lemn). Aşezaţi în dreptul fiecărui tacâm o rămurică de brad, legată cu panglică roşie.

– Dacă faţa de masă e în carouri sau înflorată (albastru cu alb sau roşu cu verde etc.), aşezaţi tacâmuri şi şerveţele în una dintre culorile imprimate pe material.

– Nu uitaţi lumânările. Masa de Crăciun trebuie neapărat decorată cu lumânări. Cele albe accentuează atmosfera de gală; cele roşii dau un aer vesel. Lumânările se aprind când se stinge lumina şi se cântă colindele.

– Pentru ca aranjamentul de sărbătoare al mesei să fie perfect, aşezaţi la mijloc un mic decor compus dintr-o ghirlandă sau o coroniţă mică de brad, împodobită cu panglici albe, roşii sau beteală strălucitoare. Efectul e garantat.

– Paharele, ca să aibă o strălucire deosebită, trebuie spălate cu apă şi cu oţet.

– Tacâmurile de argint sclipesc ca noi dacă sunt ţinute câteva clipe în lapte bătut şi apoi frecate bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS