36.2 C
Craiova
luni, 14 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinOtterhound, un câine cu personalitate puternică

Otterhound, un câine cu personalitate puternică

Rasa Otterhound sau Copoiul pentru vidră îşi are originea în Marea Britanie şi a fost folosit iniţial la vânătoarea de vidre. Se consideră că este rezultatul încrucişării mai multor rase: Bloodhound, Welsh, Harrier, Water Spaniel şi Bulldog. Otterhound a fost apreciat în mod deosebit la curtea regală engleză.

Câinii din rasa Otterhound sunt animale independente, cu o personalitate puternică, dar sunt şi foarte afectuoase şi iubitoare. Le place să se joace şi să alerge, de aceea este ideal să fie crescuţi într-un mediu în care există foarte mult spaţiu, care să le permită libertatea de mişcare. Este foarte important pentru un Otterhound să crească alături de persoane care au timpul necesar să se dedice îngrijirii lor.

 

Personalitate şi temperament

 

Câinilor din această rasă le place să fie implicaţi în activităţile familiei şi adoră să înoate. Foarte hotărâţi şi entuziaşti, câinii din rasa Otterhound sunt capabili să parcurgă distanţe mari pentru a „investiga“ un miros căruia i-au luat urma. Au un simţ olfactiv extrem de dezvoltat, pot repera foarte uşor orice miros, de la orice distanţă. Această caracteristică a exemplarelor din această rasă presupune că trebuie ţinute în zone sigure şi niciodată legate în lesă, pentru că dorinţa lor de a urmări un anumit miros le poate pune viaţa în pericol dacă spaţiul şi activitatea le sunt îngrădite.

Câinii din rasa Otterhound sunt animale gălăgioase, nu foarte preocupate să se păstreze curate şi locul în care trăiesc. Faptul că latră foarte mult înseamnă însă că sunt animale de pază foarte vigilente. Copoii Otterhound sunt foarte încăpăţânaţi şi destul de independenţi, creşterea şi dresarea lor putând fi o provocare. Tocmai de aceea este indicat ca doar persoanele care au experienţă în domeniu să se încumete să crească un astfel de câine.

Câinii Otterhound se înţeleg foarte bine cu copiii şi, dacă sunt educaţi corespunzător, se pot împrieteni şi cu alţi câini. Cu toate acestea, trebuie învăţaţi de mici cu prezenţa pisicilor şi nu trebuie lăsaţi singuri cu animale de casă de talie mică, întrucât instinctele de vânător ale acestor câini sunt foarte bine dezvoltate.

Reacţia la prezenţa străinilor depinde de la un exemplar la altul: unii câini Otterhound sunt rezervaţi, în timp ce alţii sunt prietenoşi. Otterhound este o rasă rară, aşa că s-ar putea să aveţi ceva de aşteptat dacă vă doriţi un pui.

 

Aspect şi îngrijire

 

Câinii Otterhound au blana deasă şi lungă, cu o textură aspră. Culoarea poate varia de la negru până la auriu şi roşcat. Au o expresie inocentă, accentuată de forma botului. Masculii din specia Otterhound pot avea 70 de centimetri înălţime, în timp ce femelele ajung la 65-66 centimetri. Copoii Otterhound sunt animale de talie mare, cu o constituţie solidă, dar atletică.

Deşi au blana foarte deasă, nu sunt greu de întreţinut, dar au nevoie să le dedicaţi ceva timp. Este suficient să le periaţi blana de două ori pe săptămână, iar o dată la câteva luni trebuie să îi şi tundeţi. Stăpânii de copoi Otterhound trebuie să aibă grijă ca urechile animalelor să fie curate în permanenţă, pentru a reduce riscul apariţiei unor infecţii, şi, din motive de igienă, este necesar să le cureţe barba.

Câinii din această rasă năpârlesc în fiecare anotimp, motiv pentru care nu sunt alegerea ideală pentru cei care sunt alergici.

Copoii Otterhound sunt animale puternice şi rezistente, dar pot avea şi probleme de sănătate mai mult sau mai puţin grave, precum sângerări din diverse motive, balonare sau altele. Trăiesc, în medie, între zece şi 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS