17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFileuri de hering la cuptor cu garnitură de cartofi

Fileuri de hering la cuptor cu garnitură de cartofi

Ingrediente: 4 fileuri de peşte (de preferinţă hering), câteva ciuperci crude curăţate, maioneză (jumătate din cantitatea obţinută dintr-un ou şi 200 ml ulei, sare, lămâie, muştar), pesmet.

Pentru garnitură: cartofi, seminţe de mărar.

Mod de preparare:

Se face mai întâi maioneza. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. În vasul pentru cuptor se pune puţină maioneză. De jur-împrejur se pun ciupercile. Se aşază peştele în mijloc şi peste el se pune puţin pesmet, apoi un strat generos de maioneză (1,5 cm grosime). Peste maioneză se mai presară puţin pesmet. Se ornează cu ciuperci. Se acoperă vasul cu staniol şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu, iar după cinci minute se ia staniolul şi se mai lasă 15 minute în cuptor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS