16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCadrele medicale, acuzate de moartea unui nou-născut

Cadrele medicale, acuzate de moartea unui nou-născut

O familie de etnie romă din Strehaia a luat cu asalt, în noaptea de joi spre vineri, maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Oamenii erau supăraţi că nepotul lor nou-născut a murit în condiţii suspecte şi au vrut să-şi facă singuri dreptate. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a-i linişti pe scandalagii.

Romii acuză cadrele medicale că le-au cerut peste 5.000 de lei ca să asiste la naşterea nepoţelului lor. Oamenii susţin că s-au conformat şi le-au dat bani. În plus, au organizat şi o petrecere la spital, de bucurie că li s-a născut un băiat.

„Le-am dat cât ne-au cerut, ba, mai mult, le-am făcut şi o petrecere la spital, unde au mâncat şi au băut, şi să-mi lase nepotul să moară? Păi, ce medici sunt aici? Am zis să nu o lăsăm să nască la Strehaia, dar mai bine era acolo decât aici“, a spus bunicul bebeluşului care a murit.

După ce femeia a născut, se pare că asistentele au uitat să aibă grijă de copilul care cântărea 1,5 kilograme, acesta decedând la scurt timp.

Ca să scape de furia romilor, cadrele medicale au închis uşile spitalului şi au refuzat să vorbească. Romii nu au vrut să plece însă de la spital.

„Cum să mergem noi acasă şi să le spunem celor care petrec acolo că ne-a murit nepoţelul? Ei nu ştiu nimic, petrec şi aşteaptă ca noi să-i sunăm şi să le dăm vestea cea mare. Cum să le spunem?“, se întrebau îndureraţi romii.

„Am da bani şi am cumpăra un copil de aici de la spital, numai să nu plecăm aşa acasă“, au mai afirmat romii din Strehaia.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII