29 C
Craiova
sâmbătă, 12 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinFructele uscate, un deliciu culinar

Fructele uscate, un deliciu culinar

Cum se păstrează brânzeturile, cum se usucă fructele sunt întrebări la care bunica are, bineînţeles, răspunsuri.

– Caşcavalul se păstrează într-un vas cu lapte sau înfăşurat într-o cârpă umezită cu vin sau oţet. Dacă trebuie păstrat un timp mai îndelungat, atunci se înfăşoară într-o cârpă umezită în apă sărată.

– Brânza pentru antreuri trebuie să fie moale şi proaspătă, în nici un caz uscată.

– Brânza învechită se reîmprospătează dacă se ţine câteva ore în lapte.

– Brânza de orice fel se păstrează bine şi sub un capac de sticlă. Pentru a nu se mucegăi, brânzeturile se pun sub capac, bine înfăşurate într-o cârpă umedă sărată sau într-o cârpă umezită în oţet sau bere şi se dau la rece. Cârpa trebuie zilnic spălată şi apoi umezită.

– Cartofii „în coajă“ nu se sfărâmă dacă, înainte de a-i pune la fiert, îi ungem cu ulei în care am dizolvat un vârf de cuţit de sare;

– Dacă vă este dor de gustul fructelor uscate, încercaţi să urmaţi sfaturile bunicii pentru a obţine produsul dorit: se spală fructele foarte bine şi se înlătură fructele lovite sau stricate. Caisele şi piersicile se taie în jumătăţi, iar prunele se lasă întregi şi li se scot doar sâmburii. Se acoperă apoi grătarul cuptorului cu o pânză şi se aşază fructele pe ea. Nu trebuie să uitaţi să puneţi caisele şi piersicile cu partea tăiată în sus. Se vor lăsa să se usuce cu uşa de la cuptor întredeschisă.

După ce s-au uscat, se vor ţine într-un loc uscat şi rece, unde vor rezista luni în şir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS