17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEliminate din examenul de bacalaureat

Eliminate din examenul de bacalaureat

La un centru de examinare din Târgu Jiu, două eleve care susţineau bacul au fost eliminate pentru că au fost prinse copiind.

Două eleve de la Liceul Teologic din Târgu Jiu au fost date afară din examenul de bacalaureat pentru că au fost prinse copiind. Fetele susţineau proba la alegere din aria curriculară a profilului, la dogmatică bisericească, în centrul de evaluare organizat în cadrul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ (CNSH) din municipiu. Potrivit cadrului didactic Vasile Antonie, vicepreşedintele comisiei de la Centrul de evaluare din CNSH, cele două eleve eliminate susţineau examenul în săli de clasă diferite: „Două eleve de la Liceul Teologic au fost prinse cu materiale din care se inspirau. Rupseseră câteva foi dintr-o carte de dogmatică şi le aveau pe bancă. Trecuse aproximativ o oră din examen şi au fost prinse copiind. Au fost eliminate imediat“, a spus Vasile Antonie. Cele două eleve obţinuseră note foarte bune la probele orale ale examenului de bacalaureat.

Copiuţele, la modă

În perioada examenului de bacalaureat, proprietarii xeroxurilor din Târgu Jiu au câştigat bani frumoşi de pe urma elevilor care şi-au xeroxat fiţuici. Alin Ionescu locuieşte în zona Colegiului Naţional „Spiru Haret“. Bărbatul a spus că înaintea zilei în care elevii de clasa a XII-a au susţinut proba la alegere din aria curriculară, xeroxurile din zona unde locuieşte s-au închis foarte târziu: „Erau mulţi elevi care-şi xeroxau copiuţe. Cei de la xerox câştigă bine zilele astea“. Doar puşi în faţa faptului împlinit, cei de la inspectorat au recunoscut că în Gorj se copiază: „Cazul elevelor eliminate din examenul de bacalaureat este neplăcut“, a precizat Silvia Paşcu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU