16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMagny-Cours, marea provocare

Magny-Cours, marea provocare

Toate echipele din Formula 1 îşi pun la punct ultimele detalii înaintea Marelui Premiu al Franţei, optimismul regăsindu-se în fiecare tabără.

Circuitul „Magny-Cours“ include o varietate interesantă de provocări atât pentru piloţi, cât şi pentru monoposturi: trei viraje de mare viteză la începutul turului, un „ac de păr“ foarte lent (Adelaide), două şicane de mare viteză şi diferenţe de nivel destul de mari. Această scurtă descriere a circuitului din Hexagon nu pare să-i sperie pe piloţi, din contră, majoritatea concurenţilor afirmând că această cursă este pe placul lor şi speră să acumuleze puncte importante.
După celebrarea primei victorii din „Marele circ“ în agitatul oraş Montreal, BMW Sauber a început imediat pregătirile pentru MP al Franţei, care va avea loc pe circuitul „Magny-Cours“, la sfârşitul săptămânii. Robert Kubica şi Nick Heidfeld au ca obiectiv să obţină din nou maximul posibil.
„Pentru majoritatea cursa de la «Magny-Cours» este plictisitoare, dar mie îmi place circuitul destul de mult. Este o pistă interesantă pentru că oferă o multitudine de viraje de mare viteză, altele lente, şicane prin care se trece cu viteze ridicate, un ac de păr şi zone de frânare puternică. Obiectivul meu este să adun cât mai multe puncte şi să continuu să fiu într-o poziţie bună şi după cursă“, a spus polonezul Robert Kubica, lider la general înaintea cursei din Franţa.
„Îmi plac circuitul şi peisajul rural ce-l înconjoară. Printre caracteristicile unice ale circuitului se numără suprafaţa asfaltică extrem de netedă, câteva viraje oarbe şi două şicane de mare viteză. Virajul doi este cel mai interesant“, a afirmat celălalt pilot de la BMW Sauber, Nick Heidfeld.

Piloţii McLaren vor victoria

Echipa McLaren Mercedes s-a pregătit aşa cum se cuvine pentru revenirea în Europa. Prima cursă de pe Bătrânul Continent, cea din Franţa, este indentificată cu Formula 1, căci numai în 1955 nu s-a alergat aici. În weekend-ul care urmează va avea loc cel de-al 58-lea MP al Franţei, care va înseamna totodată a 100-a aniversare de la prima victorie a unei maşini Mercedes. Pentru a marca acest eveniment, Lewis Hamilton şi Heikki Kovalainen vor face câteva tururi demonstrative într-un Benz 1908 de Grand Prix original.
„Din punct de vedere mental, e ceva cu care te obişnuieşti repede. Am analizat deja cele mai bune soluţii pentru optimizarea strategiei care să ne ajute să urcăm în pluton şi cred că va trebui să depăşesc câteva maşini dacă vreau să intru în puncte! Mi-a plăcut mereu să alerg aici. «Magny-Cours» nu este cel mai bun circuit pentru a face depăşiri, dar există în mod sigur astfel de oportunităţi. Suntem într-o formă bună şi sunt foarte hotărât să obţin prima victorie“, a spus Lewis Hamilton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS