27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnmatricularea firmelor, scutită de timbru judiciar

Înmatricularea firmelor, scutită de timbru judiciar

Societăţile comerciale vor avea posibilitatea să transmită electronic cereri de înmatriculare sau de înregistrare a menţiunilor în registrul comerţului, fără să mai fie obligate la formalitatea aplicării unui timbru judiciar, respectiv a anulării acestuia, s-a hotărât astăzi în şedinţa de Guvern. Oficiile registrului comerţului vor încasa contravaloarea timbrului judiciar aplicabil.
Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens, prin care elimina obstacolele în ceea ce priveşte înregistrarea electronică a comercianţilor în registrul comerţului şi le asigura accesul efectiv la „Sistemul de Formulare Electronice Inteligente” al O.N.R.C, funcţional la toate oficiile registrului comerţului.
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a făcut eforturi pentru operaţionalizarea sistemului de înregistrare on-line încă din martie 2006, dar complexitatea proiectului (achiziţionarea sistemului, realizarea proiectului, testarea acestuia la nivelul oficiilor registrului comerţului din teritoriu, remedierea deficienţelor constatate) a împiedicat funcţionarea efectivă a sistemului odată cu intrarea în vigoare a Legii nr.441/2006.
Deşi cadrul informatic permite comercianţilor să completeze on-line cererile menţionate, formalităţile pe care le implică aplicarea timbrului judiciar împiedicau utilizarea în fapt a acestei facilităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS