30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil maltratat la grădiniţă

Copil maltratat la grădiniţă

Părinţii unui copil de şase ani acuză una dintre educatoarele Grădiniţei „Elena Farago“ din Craiova că l-ar fi pedepsit pe băiat în repetate rânduri, legându-l de mâini şi de picioare sau închizându-l în debara.

 

 

 

Familia unui copil de şase ani a reclamat ieri faptul că băiatul lor a fost maltratat de o educatoare de la Grădiniţa „Elena Farago“ din Craiova, unde acesta este înscris. Claudia Pădureanu şi Mariana Dinului, mama, respectiv bunica micuţului, au aflat de la acesta că educatoarea Lori Constantin l-a legat vineri de mâini şi de picioare şi i-a aplicat peste gură bandă adezivă. Copilul a mai povestit că educatoarea, cu altă ocazie, l-a legat cu un cearşaf sau l-a închis într-o debara pentru că nu voia să doarmă. „Duminică mi-a spus că îl ustură mâinile, deoarece vineri educatoarea l-a legat cu scoci de mâini şi de picioare pentru că nu a vrut să doarmă. Copilul a mai povestit că în alte dăţi a fost închis într-o debara sau a fost legat fedeleş cu un cearşaf ca să se potolească. Am venit aici ca să vorbim cu directoarea, dar nu reuşim să o găsim“, a explicat Mariana Dinului. Familia copilului a precizat că nu vrea să-l mute pe cel mic de la grădiniţa respectivă, însă va cere să fie mutat în altă grupă.

 

Comportamentul educatoarei, analizat
de o comisie

 

Lori Constantin a declarat că nu i-a aplicat băiatului astfel de tratamente, iar incidentul cu banda adezivă a fost o joacă. „Vineri făceam nişte planşe şi foloseam scoci. El şi alţi copii
l-au luat de pe masă şi s-au jucat cu el, s-au legat de mâini, şi-au pus pe faţă. Copilul nu a fost legat de nimeni în mod special, pentru că eu nu aplic astfel de tratamente“, a explicat Lori Constantin.

Directoarea Grădiniţei „Elena Farago“, care era plecată ieri din localitate, a precizat că se va forma o comisie care va face o anchetă în acest caz, iar în funcţie de rezultate se vor lua şi măsurile care se impun. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj s-au declarat deranjaţi că părinţii copilului au anunţat presa şi au spus că incidentul va fi lămurit în Consiliul de Administraţie al grădiniţei. „Grădiniţa a luat atitudine în acest caz, iar mâine dimineaţă (azi – n.r.) Consiliul de Administraţie va analiza faptele educatoarei. Trebuie stabilit şi de ce grădiniţa a aflat aşa de târziu despre acest incident şi nu de la părinţii copilului, ci de la presă“, a declarat Luminiţa Popescu, inspector general al ISJ Dolj.

 

"Duminică mi-a spus că îl ustură mâinile, deoarece vineri educatoarea l-a legat cu scoci de mâini şi de picioare pentru că nu a vrut să doarmă. Copilul a mai povestit că în alte dăţi a fost închis într-o debara sau a fost legat fedeleş cu un cearşaf ca să se potolească".

Mariana Dinului, bunica micuţului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII