23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomân arestat în Italia pentru uciderea unui cuplu

Român arestat în Italia pentru uciderea unui cuplu

Încă un român scandalizează opinia publică din Italia, după ce a ucis un cuplu de pensionari din Verona, zdrobindu-le capul cu un ciocan. Claudiu Stoleru, de 20 de ani, a fost arestat în noaptea de joi spre vineri la Civitavecchia (Italia), după ce a recunoscut că este autorul unui asasinat comis miercuri în Lugagnano di Sona, au anunţat anchetatorii italieni, citaţi de agenţia ANSA. Stoleru a fost oprit în cadrul unor controale privind imigraţia şi dus la secţia de poliţie din Civitavecchia. În timpul interogatoriului care a avut loc, carabinierii au descoperit „elemente de netăgăduit“ care au dus la arestarea imigrantului, potrivit comandantului nucleului operativ al carabinierilor din Verona, Sergio Dalmonte.

Românul a recunoscut uciderea cuplului veronez Luigi Meche şi Luciana Rambaldo, susţinând că la originea faptei ar fi stat o motivaţie sexuală. Claudiu Stoleru, care îl ajuta ocazional pe Luigi Meche la zugrăvit, susţine că a recurs la acest gest după ce bărbatul îi solicitase favoruri sexuale.

Tânărul de origine română le-a spus anchetatorilor că Luigi Meche îi făcea avansuri continuu, iar miercuri ar fi fost mult mai insistent decât de obicei, ceea ce a dus la reacţia violentă a tânărului. „Ştim dinamica lucrurilor petrecute, potrivit mărturisirii românului. Acum, cu răbdare, va trebui să stabilim responsabilitatea sa în raport cu scenariul descoperit“, a explicat comandantul provincial al carabinierilor din Verona, colonelul Claudio Cogliano, care a exclus definitiv ca motivaţia crimei să fi fost jaful. Ciocanul folosit ca armă a crimei nu a fost încă găsit. „Dacă este adevărat ce a mărturist acest tânăr, putem spune că forţele de ordine şi-au făcut datoria foarte rapid. Acum trebuie să aplicăm o pedeapsă exemplară şi, mai ales, sigură. Comunitatea din Lugagnano este şocată de ceea ce s-a petrecut şi mai ales de ferocitatea cu care criminalul şi-a ucis victimele“, a spus Cogliano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII