16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSoluţii eficiente de IT şi Comunicaţii

Soluţii eficiente de IT şi Comunicaţii

Reprezentanţii societăţilor craiovene s-au informat ieri despre firme şi instituţii care îi pot ajuta cu gestiunea întreprinderii, noutăţi legislative, precum şi cu modul în care pot accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltare.

 

Zeci de întreprinzători din Craiova au participat ieri la cea de-a 28-a ediţie naţională (şi a doua locală) a programului de conferinţe SolePAD (Soluţii Eficiente Pentru Afaceri Durabile), dedicat eficientizării managementului întreprinderii cu ajutorul tehnologiei informaţiei. „Programul SolePAD Craiova încearcă să răspundă unor probleme de afaceri specifice, îmbinând prezentările dedicate soluţiilor IT&C de eficientizare a costurilor cu informaţii relevante despre finanţări nerambursabile şi/sau parţial rambursabile“, a declarat Romulus Maier, directorul general al Agora Media, organizatorul evenimentului. „Ştim cât e de importantă implicarea şi participarea companiilor la activităţi ce promovează fondurile structurale şi soluţiile IT, în condiţiile în care, în prezent, nu există domeniu de activitate în care IT-ul să nu fie prezent“, a declarat Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Craiovei.

Soluţii IT&C

Agenda conferinţei a fost deschisă de Euroweb, care a oferit informaţii despre servicii de comunicaţii prin fibră optică, internet şi telefonie FiberCl@ss. Soluţii business adaptate propriilor nevoi de IT&C au fost oferite şi de companiile Brother (etichetare profesională şi produse bazate pe tehnologie laser color), CG&GC (soluţii de imprimare), Dell (gamă de notebook-uri şi desktop-uri), Producton (tehnologii Lenovo) şi Azure Software (mesaje SMS personalizate).

Noutăţi fiscale

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost dedicată informaţiilor financiare şi finanţărilor. „Începând cu 1 mai 2008, administrarea accizelor va fi preluată în exclusivitate de organismele vamale“, a declarat Alexandru Barcan, director adjunct la Activitatea de Inspecţie Fiscală, în cadrul DGFP Dolj. Acesta a precizat că, începând din luna mai, firmele vor putea depune declaraţiile pe internet.

Posibilităţi de finanţare

La SolePAD au fost prezentate şi posibilităţile de finanţare în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (implementarea sau extinderea sistemelor informatice ERP sau CRM, a sistemelor pentru design sau producţie, analiză economică şi suport decizional), pentru care MCTI intenţionează să lanseze următorul apel de proiecte.

De la eveniment nu au lipsit nici informaţiile despre acordarea sprijinului pentru consolidarea şi modernizarea sistemului productiv (OTIMMC Craiova) şi despre posibilităţile de garantare a creditelor (Fondul Local de Garantare Craiova).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS