21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu poate pierde titlul în Italia

Chivu poate pierde titlul în Italia

În urmă cu câteva etape, echipa lui Roberto Mancini părea că-şi va adjudeca un nou titlu în Serie A. „Nerazzurrii“ au pierdut însă teren, iar „Bătrâna Doamnă“ le-a dat o lovitură grea, chiar în propriul fief.

Inter Milano, echipa românului Cristian Chivu, care în prima parte a acestui sezon avea un avans considerabil faţă de următoarele clasate în Serie A, nu mai este atât de sigură de titlul de campioană. Sâmbătă seară, în ultimul meci al etapei a 30-a, Chivu şi compania au fost învinşi pe teren propriu de Juventus Torino, cu scorul de 2-1, şi mai au un avans de patru puncte faţă de urmăritoarea AS Roma.

Golurile oaspeţilor au fost marcate de Camoranesi (’49) şi Trezeguet (’63), în timp ce pentru Inter a punctat Maniche (’83). Chivu a fost titular în partida de pe „Giuseppe Meazza“ şi a rămas pe teren până în minutul 83, când antrenorul Roberto Mancini l-a înlocuit cu Balotelli. Românul a primit şi un cartonaş galben în minutul 32. Evoluţia sa a fost bună, după cum a scris şi agenţia Datasport, care l-a notat cu 6,5: „S-a văzut de la început că va prinde o zi bună. I-a dat bătăi de cap adversarului direct, Salihamidzic, pe care l-a deposedat şi l-a depăşit de multe ori fără probleme. În minutul 34, l-a constrâns pe Buffon să se întindă serios pentru a repsinge şutul lui“. Pe Inter o aşteaptă un meci dificil în următoarea etapă, pe terenul grupării Lazio Roma.

 

Mutu a tras din nou echipa după el

 

Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în partida pe care Fiorentina a câştigat-o pe teren propriu, la limită, cu 1-0, în faţa formaţiei Lazio. Unicul gol al meciului de pe stadionul „Artemio Franchi“ a fost marcat de Pazzini, în minutul 77. Oaspeţii au jucat în inferioritate numerică din minutul 38, când Mutarelli a văzut cartonaşul roşu. Mutu a ratat o bună şansă de a duce scorul la 2-0 spre finalul întâlnirii, când şutul său a fost scos de la vinclu de bătrânul portar al oaspeţilor, Balotta, de 43 de ani. Pentru evoluţia sa, „Briliantul“ a primit nota 6 din partea agenţiei Datasport, care a scris despre el următoarele: „A fost iar unul dintre cei mai buni de la Fiorentina. Spre deosebire de precedentele meciuri, a preferat să acţioneze în spatele lui Vieri şi Pazzini, dar şi aşa a fost un om de bază pentru ai săi“. La oaspeţi, fundaşul român Ştefan Radu nu a jucat, din cauza unei accidentări.

În urma acestei victorii, Fiorentina şi-a consolidat locul al patrulea, ultimul care asigură participarea în Liga Campionilor, şi se menţine la patru puncte de AC Milan, ocupanta poziţiei a cincea. Milanezii au câştigat şi ei, cu 1-0, pe terenul lui AC Torino, prin golul marcat de Pota, în minutul 66.

 

Formaţia lui Codrea, ca şi salvată

 

AC Siena, echipa la care este legitimat şi mijlocaşul român Paul Codrea, a mai făcut un pas mare în tentativa ei de a se salva de la retrogradare. Toscanii au învins pe teren propriu, cu scorul de 2-0, o contracandidată directă, Parma. Ambele reuşite ale „alb-negrilor“ au fost semnate de un specialist al golurilor marcate pe final de meci, Massimo Maccarone, care a punctat în minutele 88 şi 90+4. Antrenorul Mario Beretta nu l-a folosit nici de data aceasta pe Codrea, după ce îl lăsase în afara lotului şi la etapa intermediară disputată la mijlocul săptămânii. În clasament, Siena a urcat pe locul al 13-lea şi se află la şapte puncte de primul loc retrogradabil.

Alt român din Serie A, Adrian Piţ, nu a fost convocat de antrenorul Luciano Spalletti pentru meciul AS Roma – Empoli, încheiat cu victoria gazdelor cu 2-1. Tonetto (’36) şi Panucci (’64) au marcat pentru gazde, iar Giovinco (’50) a punctat pentru Empoli. Următorul obstacol din calea Romei va fi ultima clasată, Cagliari, pe care „giallo-rossii“ o vor întâlni în runda a 31-a.

Campionatul Italiei, etapa a 30-a

Rezultate: AS Roma – Empoli 2-1, Fiorentina – Lazio 1-0, Torino – Milan 0-1, Udinese – Livorno 2-0, Reggina – Napoli 1-1, Atalanta – Catania 0-0, Inter – Juventus 1-2, Palermo – Genoa 2-3, Siena – Parma 2-0.

Clasament: 1. Inter 68 de puncte; 2. Roma 64; 3. Juventus 58; 4. Fiorentina 53; 5. Milan 49; 6. Udinese 47; 7. Sampdoria 46; 8. Genoa 39; 9. Atalanta 38; 10. Lazio 37; 11. Napoli 37; 12. Palermo 36; 13. Siena 35; 14. Torino 31; 15. Parma 29; 16. Catania 29; 17. Livorno 28; 18. Reggina 27; 19. Empoli 26; 20. Cagliari 25.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS