16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSubstanţă periculoasă pe DN 70

Substanţă periculoasă pe DN 70

MEHEDINŢI. Un tir înmatriculat în Cehia, încărcat cu 18 tone de substanţe răşinoase, care tranzita ţara noastră pe DN 70, a fost în pericol să explodeze din cauză că unul dintre butoaie s-a fisurat.

În dreptul localităţii Balota, din Mehedinţi, câţiva localnici au observat că din autotren curgea un lichid şi au anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Drobeta“, care a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru prevenirea eventualelor pericole.

„Am trecut pe lângă tir şi am văzut cum curgea o substanţă din el şi se simţea un miros puternic. Am anunţat imediat pompierii că ne-a fost teamă să nu explodeze“, a spus bărbatul care a sunat la pompieri.

Şoferul tirului, surprins de situaţie, nu a mai putut să le explice nimic pompierilor şi inspectorilor de la Garda de Mediu Mehedinţi, care au venit la faţa locului pentru a analiza situaţia.

Pompierii au îndepărtat butoiul de lângă tir pentru a evita riscul unei explozii şi au curăţat podeaua autotrenului de substanţa care se întinsese destul de mult. Butoiul de 200 de litri a fost preluat de ISU „Drobeta“ şi dus la un laborator special pentru a fi distrus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU