36.6 C
Craiova
marți, 8 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalLicitaţie cu strigare pentru reciclare

Licitaţie cu strigare pentru reciclare

Terenuri de fotbal, circuite automobilistice, Aerodromul „Traian Vuia“, case de vacanţă, tablouri şi alte lucruri decorative au făcut obiectul unei licitaţii cu strigare organizate la Grupul Şcolar „Traian Vuia“. Cumpărătorii obiectelor confecţionate de elevi din materiale reciclabile au fost oamenii de afaceri din Craiova şi autorităţile judeţene, care şi-au îmbogăţit colecţiile de opere de artă şi şi-au decorat birourile.

„Un milion“, „Trei milioane“, „Cinci milioane, numărul 32. Vândut numărului 32 cu cinci milioane“. În ropote de aplauze, copiii de la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova şi cei de la Şcoala Sălcuţa le mulţumeau cumpărătorilor, oameni de afaceri din Craiova, care au licitat pentru obiectele confecţionate de ei din materiale reciclabile. Licitaţia a fost organizată de Garda de Mediu Dolj şi Asociaţia „Domino“ din Craiova în parteneriat cu GS „Traian Vuia“ şi face parte din proiectul „Mediul pe înţelesul tuturor“. Şi ca la orice casă de licitaţii care se respectă, cumpărătorii au primit cartonaşe cu numere, iar obiectele de artă confecţionate din peturi, capace de plastic, cutii de metal, chiştoace, pungi şi alte materiale care poluează mediul au fost apreciate de cumpărători, care s-au bătut în sume mari de bani pentru a le achiziţiona.

Suportul de flori din cutii de bere, licitat la maximum

 

O vază din pet a fost vândută cu 500 de lei, căsuţele din materiale şi culori diferite au fost achiziţionate cu sume între 500 şi 1.000 de lei, o grădină zoologică a fost cumpărată cu 300 de lei, pentru circuitul de la Monte Carlo, confecţionat din materiale reciclabile, pasionaţii de automobilism au scos din buzunar 500 de lei, iar Aerodromul „Traian Vuia“ a costat 300 de lei. De la licitaţie nu au lipsit nici păpuşa Elodia, confecţionată dintr-o lingură, care s-a vândut cu 100 de lei, şi nici Căsuţa din Vicii din chiştoace, achiziţionată cu 300 de lei. Cea mai aprinsă dispută a fost pentru un suport de flori din cutii de bere, care de la 100 de lei a ajuns să fie cumpărat cu 800 de lei. Obiectele cele mai dorite de participanţi au fost tablourile din diferite materiale, care s-au vândut cu sume cuprinse între 300 şi 800 de lei. Cu un asemenea tablou din hârtie igienică a plecat acasă şi prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, pe care a dat 150 de lei.

 

Căsuţa din chibrituri, cea mai scumpă operă de artă

 

Cel mai scump obiect vândut la licitaţie a fost o căsuţă din chibrituri, achiziţionată cu 1.500 de lei de omul de afaceri craiovean Doru Stănescu. Reprezentanta firmei Domarcons nu a plecat de la licitaţie până nu a achiziţionat obiecte în valoare de 2.200 de lei, printre care şi un tablou pentru care a licitat 1.000 de lei. „Trebuie să ne ajutăm şi trebuie să facem ceva pentru aceşti copii. Îmi plac mult obiectele pe care le-am cumpărat şi le-am ales ca să le pot folosi“, a spus Raluca Picu, reprezentanta firmei.

Pe locul doi s-a situat firma TIFCO, care a achiziţionat obiecte confecţionate de elevi în valoare de 2.000 de lei, iar pe locul trei s-a situat firma Erpia, care a cumpărat operele micilor artişti în valoare de 1.700 de lei. „Am achiziţionat câteva obiecte pentru că este vorba de un act de caritate. Pe cele mai frumoase le voi pune pe birou“, a spus Lucian Căpitănescu, patronul firmei.

Şi comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj, unul dintre organizatorii evenimentului, a cumpărat câteva obiecte de artă, unul dintre ele, Copacul Bogăţiei, oferindu-l în dar inspectorului şcolar general, Luminiţa Popescu.

Nici soţia comisarului nu a plecat de la licitaţie cu mâna goală, ci cu obiecte decorative din materiale reciclabile, în valoare de 500 de lei.

La această licitaţie s-au strâns 18.000 de lei, bani care vor fi împărţiţi de cele două şcoli. „Fiecare unitate va avea 9.000 de lei, bani cu care elevii care au confecţionat obiectele vor putea pleca într-o excursie. Obiectivul acestei acţiuni este ca şcolarii să conştientizeze importanţa protejării mediului şi să înţeleagă că, dacă munceşti în folosul mediului, eşti recompensat“, a spus Manu Costache, comisar-şef al Gărzii de Mediu Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII