13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞapte militari turci şi 79 de rebeli kurzi, ucişi în nordul Irakului

Şapte militari turci şi 79 de rebeli kurzi, ucişi în nordul Irakului

Statul Major general al armatei turce a anunţat astăzi că numărul rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ucişi în timpul ofensivei militare din nordul Irakului este de 79, în timp ce kurzii pretind că au ucis 22 de soldaţi turci, relatează Reuters.

Într-o declaraţie postată pe site-ul său Internet, Statul Major a precizat că alţi doi dintre militarii săi au fost ucişi în confruntările de sâmbătă, ceea ce ridică bilanţul la şapte morţi în rândul soldaţilor turci de la începerea misiunii, joi seara.

"Ofensiva va continua să fie condusă cu hotărâre", adaugă textul.

La rândul lor, rebelii kurzi pretind că au ucis 22 de militari turci în confruntările din nordul Irakului.

"După confruntările de ieri dintre PKK şi forţele turce, 22 de soldaţi turci au fost ucişi. Nu mai mult de cinci soldaţi PKK au fost răniţi", a declarat Ahmed Danees, şeful departamentului de relaţii externe al PKK.

Rebelii kurzi, refugiaţi în nordul Irakului, au ameninţat astăzi că vor lansa "operaţiuni de gherilă" în Turcia în cazul în care armata turcă nu încetează ofensiva împotriva poziţiilor kurde, relatează AFP.

Irakul a încercat, la rândul său, să dea asigurări pieţei mondiale a petrolului, anunţând că operaţiunea turcă nu a afectat exporturile de petrol derulate prin intermediul terminalului turc de la Ceyhan.

"Dacă Turcia îşi continuă atacurile, vom desfăşura operaţiuni de gherilă în oraşele turce, fără a viza populaţia civilă", a declarat Afmad Danis, purtător de cuvânt al rebelilor membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ankara "trebuie să înceteze atacurile împotriva Kurdistanului, altfel vom transfera teatrul de operaţiuni în interiorul oraşelor turce", a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU