13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu venit gazele şi în Mehedinţi

Au venit gazele şi în Mehedinţi

Staţia de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale pentru municipiul Drobeta Turnu Severin a fost inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute, devenind astfel posibilă racordarea primilor beneficiari din reşedinţa judeţului. „În acest an se vor realiza 50 – 60 de kilometri din reţeaua de distribuţie principală şi secundară iar în 2009, toată lucrarea va fi terminată“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Mehedinţi, Constantin Sârbulescu, prezent la festivitate.

În 2008 se vor putea racorda agenţii economici şi cetăţenii care locuiesc în zona de est a oraşului. Primii agenţi economici care vor primi gaz sunt Cildro, Celrom, Aurora şi SCIL. Preşedintele CJ Mehedinţi a mai spus că, în câteva zile, se vor face publice condiţiile şi preţul de racordare.

Finalizarea lucrărilor la staţia de reglare-măsurare, în valoare de 783.000 lei, va permite racordarea consumatorilor din Mehedinţi la magistrala de gaz metan administrată de Societatea Naţională Transgaz Mediaş.

„Valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la 61,2 milioane de lei. Lucrările de aducţiune s-au realizat pe o distanţă de 86 kilometri, din bazinul petrolifer Turburea, judeţul Gorj. Staţia reduce presiunea gazului metan de la 25 de bari,la intrare, la 6 bari la ieşire, şi permite branşarea la reţelele de joasă presiune ale consumatorilor casnici şi industriali din Drobeta Turnu Severin. Mai trebuie menţionat faptul că, din păcate, judeţul Mehedinţi este singurul judeţ din ţară care nu are nici o localitate alimentată cu gaz metan“, a precizat preşedintele CJ Mehedinţi, Constantin Sârbulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU