Găluşte pufoase ca ale bunicii
Specialiştii de pe site-ul ele.ro au răsfoit paginile cu însemnări ale bunicii şi au aflat secretele care vă pot ajuta să scăpaţi de clasica spaimă a găluştelor din supă. Pentru că majoritatea ne întrebăm cu nelinişte de fiecare dată când facem o supă de găluşte „Oare o să iasă bune?“, vă vom prezenta reţeta- minune. Pentru prepararea găluştelor se foloseşte un albuş de ou, care se bate spumă, după care se adaugă o lingură de apă rece, se încorporează gălbenuşul şi apoi grişul. Pentru ca găluştele să nu iasă tari, se adaugă în supa clocotită imediat după prepararea compoziţiei. Dacă totuşi rămân tari, se micşorează focul, se toarnă puţină apă rece pe ele, se pune capacul deasupra şi se mai lasă să fiarbă.
Vă prezentăm alte câteva secrete pentru reuşita găluştelor:
– Lingura folosită se înfierbântă în supă înainte de folosire pentru a nu se lipi de ea compoziţia;
– Găluştele de griş nu se mai desfac la fierbere dacă se pune puţină făină în apa în care fierb;
– Găluştele devin mai galbene dacă grişul se amestecă şi cu foarte puţin mălai;
– La sfârşit, după ce puneţi găluştele în supă şi încep să dea în clocot, turnaţi o cană de apă rece peste ele. Le lăsaţi să mai dea o dată în fiert, mai adăugaţi o cană de apă rece şi le lăsaţi încă 15 minute să fiarbă. Nu uitaţi să puneţi, pentru un gust mai bun al mâncării, verdeaţă!
– Adăugaţi, la început, 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu şi nu va mai fi nevoie să vă faceţi probleme.