13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBriliantul Ştiinţei, lăsat la şlefuit în Bănie

Briliantul Ştiinţei, lăsat la şlefuit în Bănie

Adrian Mititelu a transmis celor de la CSM Vâlcea că trebuie să mai aştepte patru ani pentru a lua 25 la sută pentru Florin Costea.

Oficialii echipei CSM Vâlcea au anunţat că aşteaptă peste un milion de euro de la Universitatea Craiova în cazul unui transfer al atacantului Florin Costea, în baza procentului de 25 la sută pe care clubul din Zăvoi îl deţine asupra jucătorului legitimat în prezent la Ştiinţa. „Nu vrem să facem valuri în presă. Dar este adevărat, avem 25 la sută dintr-o eventuală vânzare a lui Florin Costea. Sperăm să fie vândut cu un preţ cât mai mare ca să încasăm şi noi un milion sau un milion şi jumătate de euro“, a declarat miercuri seară unul dintre conducătorii grupării vâlcene.
Ieri-dimineaţă, Florin Verigeanu, directorul sportiv al clubului CSM Vâlcea, a confirmat oficial informaţia, dar a lăsat să se înţeleagă faptul că CSM nu se grăbeşte să primească procentul cuvenit, în condiţiile în care Adrian Mititelu, patronul Universităţii, susţine că a refuzat o ofertă de 3,5 milioane de euro pe Costea I venită din partea Stelei. „Este adevărat, Vâlcea are 25 la sută dintr-un eventual transfer al lui Florin Costea. Asta nu înseamnă că abia aşteptăm să plece nu ştiu unde, să luăm banii. Îi dorim să ajungă unul dintre titularii naţionalei şi să facă treabă bună la Universitatea“, a declarat Verigeanu.
La rândul său, Adrian Mititelu a recunoscut că Vâlcea are procent la vânzarea lui Florin Costea, dar le-a transmis oficialilor din Zăvoi să nu-şi frece mâinile prea curând. „Într-adevăr, Vâlcea are 25 la sută la un eventual transfer şi le voi da banii, dar trebuie să aştepte până în 2012. Până atunci nu se vinde Florin Costea“, a anunţat Mititelu. Costea I a fost cumpărat de la CSM Râmnicu Vâlcea în urmă cu doi ani, la pachet cu fratele său, Mihai Alexandru, acesta din urmă fiind însă sută la sută al Universităţii.

Afacere bună pentru Vâlcea

În prezent, vâlcenii se pot felicita că l-au dat pe Florin Costea la Craiova, dar i-au pus clauză la o eventuală vânzare. Acest lucru l-a recunoscut şi Gheorghe Constantin, actualul preşedinte al CCA, aflat atunci în conducerea echipei vâlcene: „Fără îndoială, a făcut bine că a plecat. Se vedea de atunci că era un jucător valoros şi era păcat să rămână în Liga a II-a, să se plafoneze. Oricum, nu putea fi ţinut la Vâlcea. Cred că Florin va fi titular la naţională într-un an, doi“.
Adrian Furnică era antrenorul principal al echipei CSM Vâlcea. Acesta şi-a amintit ieri cum a rămas fără Florin Costea, unul dintre oamenii de bază ai săi. „La acea vreme am fost tare supărat. Vă daţi seama câtă nevoie aveam de Florin Costea, care era golgheterul echipei. Noi eram în cărţi pentru promovare şi ne făceam planuri. Eu am anunţat conducerea clubului că-l vreau la lot şi pe Costea II. Nu am mai avut pe cine să iau, că au fugit amândoi la Craiova. Nu am ştiut nimic, nici de la conducere, nici de la jucători, am aflat din presa locală. Acum îmi dau seama că pentru Florin a fost bine. Acum valorează, în opinia mea, cel puţin trei milioane de euro. Florin mă sună săptămânal să mă întrebe de sănătate şi să-mi spună cum îi mai merge la Craiova. Tot e ceva, nu a uitat de mine. Nici de acea clauză cu 25 la sută nu ştiam, acum aflu. E bine dacă va câştiga şi Vâlcea ceva din viitorul transfer“, a spus Furnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII