14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au picat examenul la Coimbra

Pandurii au picat examenul la Coimbra

Academica Coimbra – Pandurii 2-0
Stadion
„Cidade de Coimbra“, spectatori: 100.
Au marcat: Edgar ’55, Luis Aguiar ’77-p.
Academica: Roma – Pedro Costa, Orlando, Kaka, Vitor Vinha – Paulo Sergio, Nuno Piloto, Tiero, Cris – Joeano, Lito. Au mai evoluat: Ricardo – Berger, Ivanildo, Irineu, Cristiano, Fofana, Luis Aguiar, Pedrinho, Miguel Pedro, Edgar, Pavlovic. Antrenor: Jose Domingos.
Pandurii: Mingote (’60, Bălăeţ) – Anilton, Rusu (’60, Rus), Chibulcutean, Cardoso (’60, Grecu) – Yoni (’60, Popete), Daniel (’42, I. Iordache; ’60, Orac), Marco Soares (’60, Jackson), Stângă (’60, Vancea; ’67, Marco Soares), Pintassilgo (’60, Stromajer) – Jessui (’60, Piţurcă). Antrenor: Joaquim Teixeira.

După două victorii obţinute în faţa unor echipe de liga a treia, gorjenii au picat primul test serios din cantonamentul lusitan, fiind învinşi de gruparea de primă ligă Academica Coimbra. 

Circa 100 de curioşi, majoritatea oficiali ai celor două echipe şi ziarişti, au asistat la prima înfrângere a pandurilor sub comanda antrenorului Joaquim Teixeira, într-un joc găzduit de impresionanta arenă din Coimbra (30.154 locuri). Teixeira şi-a abandonat principiile ofensive în faţa unei echipe Academica (locul 12 în Liga I) aflată în plin campionat şi a mizat pe un sistem de joc 4-5-1, care a dat randament aproape o oră de joc. Gorjenii au pus în pericol poarta adversă doar de două ori, din faze fixe, în primele 45 de minute, însă Marco Soares a irosit ambele situaţii (’10, ’26).
De partea cealaltă, Lito a ratat unica şansă de gol din prima repriză, după ce a pătruns în careu şi a şutat la colţul scurt, dar Mingote a avut un reflex miraculos şi a scos din vinclu (’12). Academica a făcut diferenţa în partea a doua, profitând de greşelile individuale ale jucătorilor lui Teixeira. Edgar a deschis scorul cu un şut la colţul lung din interiorul careului, după o minge greşită de Mingote (’55), iar Luis Aguiar a înscris din penalti, după o eroare de marcaj a lui Anilton (’77).
Antrenorul Teixeira a remarcat aceleaşi probleme cu care echipa Pandurii s-a confruntat în turul campionatului, lipsa de eficienţă a atacanţilor. „Am întâlnit o echipă care are doi ani de muncă împreună, pe când noi avem doar două săptămâni. Academica are alt ritm de joc, e în plină competiţie, noi am evoluat obosiţi, după multă încărcătură fizică. Este o diferenţă mare între nivelul de pregătire al celor două echipe şi nu se pot compara. Nu m-am gândit că voi pierde acest meci. Lipseşte însă forţa ofensivă la echipa mea şi atacanţii nu înscriu. Dar, în general, mi-a plăcut jocul“, a declarat Teixeira. Acesta îşi doreşte ca elevii săi să speculeze mai mult părţile laterale ale terenului şi nu să aglomereze jocul în centru.

Daniel, ca şi exclus din lot

Schimbat în minutul 42 al jocului cu Academica Coimbra, mijlocaşul Daniel Carlos l-a ignorat pe antrenorul Teixeira plecând direct la vestiare, în loc să vină pe bancă. Adeptul disciplinei de fier, tehnicianul este hotărât să renunţe la serviciile jucătorului, chiar dacă Daniel şi-a cerut scuze pentru gestul său nesportiv. „Din punctul meu de vedere, Daniel pleacă. Eu nu admit ca un jucător să se poarte cu lipsă de respect. Voi sta de vorbă cu tot grupul şi vom decide ce facem. Dar ceea ce a făcut el nu are explicaţie. Este o greşeală de neiertat. Eu sunt disciplinat şi trebuie să fie şi ei la fel. El spune că îi pare rău, dar a fost un gest public, iar eu prefer să pierd un jucător, dar să-mi câştig echipa“, a precizat Teixeira. Tehnicianul lusitan susţine că nu doreşte să aplice amenzi jucătorilor în astfel de situaţii, ci să-i sancţioneze doar în plan sportiv. „Mie nu-mi place să dau amenzi la jucători, conducerea face asta. Eu îi pedepsesc altfel, pe plan sportiv. Nu pot să-l iert şi apoi să facă unul la fel şi apoi altul. Nu contează că e portughez, italian sau român, regulile sunt pentru toţi aceleaşi“, a mai spus Teixeira.
Pe lângă cele patru jocuri de verificare deja disputate, Pandurii Târgu Jiu a mai programat alte două până la sfârşitul cantonamentului de la Quinta do Pineiro. Gorjenii întâlnesc sâmbătă gruparea de liga a treia Oliveirense, liderul seriei B, ultimul amical având loc săptămâna viitoare, cu Uniao Leiria, codaşa primei ligi portugheze. Pandurii va mai disputa în ţară două jocuri, cu Minerul Lupeni (9 februarie) şi CSM Vâlcea (16 februarie), ambele programate pe Stadionul „Municipal“, la lumina reflectoarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS