Doi doljeni din comuna Scăeşti au murit marţi intoxicaţi cu monoxid de carbon, după ce au astupat coşul sobei pentru a păstra căldura în casă. Al treilea, care a supravieţuit după ce a spart geamul ferestrei, dar a stat în frig toată noaptea, va rămâne fără picioare din cauza degerăturilor.
Victor Bătrânu, de 50 de ani, a sesizat lucrătorilor Postului de Poliţie din comuna doljeană Scaeşti despre faptul că i-a găsit morţi pe Pătru Mazilu, de 71 de ani, şi pe sora sa, Lucreţia Bătrânu, de 79 de ani, în locuinţa acestora din satul Valea lui Pătru. În aceeaşi cameră se mai afla şi Ilie Mazilu, de 42 de ani, în stare de inconştienţă.
La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Poliţiei Filiaşi, care a constatat că trupurile neînsufleţite nu prezentau urme de violenţă, iar în camera unde au fost găsite era miros de fum. Ilie Mazilu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu diagnosticul degerături membre inferioare şi intoxicaţie cu monoxid de carbon. Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că, luni seară, a astupat hornul şi coşul sobei, în speranţa că va menţine căldura. S-a trezit la miezul nopţii simţind ameţeli, a spart geamul ferestrei şi a căzut în pat, în stare de inconştienţă. Şi-a revenit abia marţi dimineaţă. Pentru tatăl său, Pătru Mazilu, şi mătuşa sa, Lucreţia Bătrânu, a fost prea târziu. Cadavrele lor au fost transportate la morga Spitalului Filiaşi, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului.
Îi vor amputa picioarele
Ilie Mazilu, supravieţuitorul incidentului din Scaeşti, este internat la Clinica III Chirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă. Bărbatul a povestit că, după ce a spart fereastra, a rămas în frig până dimineaţa, la ora 7.00. S-a ales cu degerături de gradul III la picioare, în zona gambelor, şi pe spate, până la nivelul coapselor, conform medicului care îl tratează, dr. Anca Ruxanda. „Cel mai probabil, se va ajunge la amputaţie bilaterală de coapse, deci la tăierea ambelor membre inferioare“, a declarat dr. Anca Ruxanda. Ilie Mazilu va fi operat peste câteva zile, fiind supus între timp unui tratament, în speranţa că amputaţia se va putea face pe un segment cât mai mic. „În câteva zile de tratament conservator injectabil vom şti până la ce nivel vom putea face amputaţia“, a mai declarat dr. Ruxanda.