16.4 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinSărbători cu socrii

Sărbători cu socrii

Sărbătorile reprezintă o ocazie pentru ca toţi membrii unei familii să se adune în jurul mesei şi să petreacă împreună câteva zile de poveste. Dar ce se întâmplă dacă mama-soacră e hotărâtă să stea două săptămâni la dumneavoastră şi să se ocupe personal de tot ceea ce înseamnă pregătiri?

Există două categorii de socri: prima „dă buzna“ la dumneavoastră în casă de Sărbători şi din momentul în care intră începe să se uite strâmb şi să vă critice fiecare decizie şi fiecare gest. Mai mult decât atât, se îndoieşte de calităţile dumneavoastră de părinte, le dă copiilor prea multe dulciuri, îi răsfaţă oferindu-le cadouri nepotrivite sau pur şi simplu vrea să îi acordaţi mereu atenţie. A doua categorie este cea a socrilor care insistă să mergeţi dumneavoastră în vizită, chiar dacă locuiesc în acelaşi oraş, dar mai ales dacă sunt la distanţă. Şi, deşi ideea de a fi împreună cu familia de Sărbători vă surâde, doar gândul că trebuie să faceţi bagaje şi apoi să mergeţi câteva ore cu maşina pentru a petrece două zile în vizită vi se pare criminal. Respiraţi adânc. Avem veşti bune: puteţi supravieţui Sărbătorilor cu socrii fără prea mult stres dacă ţineţi cont de câteva reguli „de aur“.

În primul rând, indiferent dacă dumneavoastră plecaţi din localitate sau socrii vin în vizită de la distanţă, planificaţi călătoria în aşa fel încât să nu se desfăşoare în cele mai aglomerate zile dinaintea Sărbătorilor. Altfel veţi fi cu toţii stresaţi, nervoşi, agitaţi morocănoşi, exact cum nu ar trebui să fiţi de Sărbători. Apoi, luaţi o decizie fermă în legătură cu perioada de timp pe care o puteţi petrece cu ei fără să deveniţi stresată şi respectaţi această decizie. Chiar dacă mergeţi în vizită, chiar dacă vin ei, este mult mai bine să vă despărţiţi cu regretul că aţi mai fi putut petrece puţin timp împreună decât să vă vină să îi scoateţi afară în şuturi. Sau invers.

Impuneţi-vă punctul de vedere chiar şi de Sărbători

Este foarte important să spuneţi ceea ce gândiţi şi să vă exprimaţi nemulţumirile. Chiar dacă nu sunteţi cel mai în vârstă membru al familiei, sunteţi totuşi adult şi trebuie să fiţi tratată ca atare. Dacă se întâmplă ceva care vă revoltă sau vă scoate din sărite, ca de exemplu ideea socrului sau a soacrei că educaţia unui copil se face cu bătaia, idee pe care şi vrea să o pună în practică, atunci menţineţi-vă ferm pe poziţii. Ţineţi seama de faptul că în general copiii au nevoie să fie „struniţi“ cu un program deja stabilit, iar când sunteţi „în deplasare“, programul trebuie respectat cu atât mai mult. Aşa că nu plecaţi urechea la ce încearcă să vă „aburească“ socrii şi respectaţi regulile pe care vi le-aţi impus când aţi plecat de acasă. Când vine vorba de sănătate, siguranţa şi valorile familiei dumneavoastră este foarte normal să vă menţineţi părerile şi obiceiurile. Totuşi, gândiţi-vă că este la fel de important să menţineţi bune şi alte relaţii familiale, aşa că, din când în când, puteţi face un compromis în acest sens. Lăsaţi rudele să facă unele lucruri aşa cum vor, arătându-le astfel că îi respectaţi şi că puteţi ţine cont şi de ideile şi părerile lor.

Dacă vedeţi că apar conflicte chiar înainte de Sărbători, faceţi tot posibiliul să rezolvaţi diferenţele de opinie la telefon, înainte de a vă întâlni, ca să fiţi sigură că evitaţi o „explozie“ neplăcută de sentimente. Oricum, încercaţi să fiţi delicată, amabilă şi politicoasă cu toţi membrii familiei, astfel încât să nu se acumuleze sentimente de frustrare ori resentimente. Adunările de familie nu vor sta sub semnul unor conflicte latente şi toată lumea se va putea relaxa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS