13.4 C
Craiova
luni, 12 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinCele mai ciudate case din lume

Cele mai ciudate case din lume

Casa oglindeşte personalitatea celor care locuiesc în ea. Fie că este tradiţională, supertehnologizată sau extravagantă, important este ca acesta să fie pe placul proprietarilor şi să-i facă pe aceştia să se simtă în largul lor.

Pentru a rezolva problema spaţiului, care în ultimul timp este din ce în ce mai preocupantă pentru locuitorii planetei, arhitecţii au dat frâu liber imaginaţiei şi au realizat locuinţe neobişnuite. Spre exemplu, cine susţine cu fermitate că o locuinţă trebuie să se afle în mod obligatoriu în interiorul unui imobil este contrazis de noile realizări în materie. O cameră care oferă condiţiile ideale pentru trai se poate afla la fel de bine şi deasupra unui bloc. Este cazul revoluţionarului „mobile loft cube“, adică o locuinţă mobilă, care poate fi amplasată foarte bine pe acoperişul unui imobil. Mult mai inedită este însă extravagantă „casă rucsac“, care se „prinde“ direct de peretele unei clădiri.

Casa numită „mobile loft cube“ a fost inventată de arhitectul german Werner Aisslinger. Aceasta are forma unui cub sau a unui paralelipiped şi se amplasează pe acoperişurile edificiilor deja existente. Ea poate fi mutată de pe un acoperiş pe altul cu ajutorul unei macarale sau a unui elicopter şi este legată la serviciile de utilităţi (apă, electricitate, telefonie) ale blocului care o găzduieşte.

Tot confortul într-ul spaţiu mic

Casa dispune de tot ceea ce o persoană are nevoie pentru a duce un trai mai mult decât decent. Dispune de bucătărie şi baie şi chiar de o piscină care poate fi instalată pe plafonul superior. O casă de acest fel costă aproximativ 70.000 de euro şi, potrivit inventatorului poate fi montată într-un interval de două până la patru zile cu ajutorul unori prieteni săritori. Casa, care este construită dintr-o structură de oţel are ferestre foarte mari, ce oferă posibilitatea de a admira în voie panorama de la înălţime. Dimensiunile medii sunt de 7,25 x 7,25 metri şi o înălţime de 3,50 de metri, însă acestea pot varia în funcţie de dorinţa celor care îşi comandă o astfel de locuinţă inedită.

O soluţie şi mai trăsnită pentru cei care sunt în căutarea unei locuinţe este „rucksack house“ (casa rucsac) care a fost proiectată de artistul german Stefan Eberstadt. Este vorba despre „o cutie“ din fier şi lemn de nouă metri pătraţi, care este concepută în aşa fel încât să poată fi montată pe peretele exterior al unei clădiri şi poate fi mutată oricând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS