17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlatformă de gunoi sub nasul a zeci de craioveni

Platformă de gunoi sub nasul a zeci de craioveni

Locatarii unui bloc din Craioviţa Nouă trebuie să suporte nesimţirea unor concitadini care aruncă gunoaie lângă platforma de sub nasul lor. SPS promite că situaţia se va rezolva pe 1 octombrie, data când va prelua zona de la firma RETIM.

 

Platformele pline cu gunoaie sunt la ordinea zilei în cartierul Craioviţa Nouă din Bănie. Resturi menajere, crengi sau mobilă veche sunt aruncate lângă pubele. Lipsa de interes a firmei de salubritate, care se ocupă de zonă, precum şi lipsa bunului-simţ din partea unor locatari au transformat platformele în adevărate focare de infecţie. Un astfel de caz poate fi întâlnit şi la doi paşi de blocul 39, din Craioviţa Nouă.

„Acum câteva zile a fost cel mai rău. Nişte vecini probabil şi-au făcut curăţenie în curte şi au aruncat toate crengile pe platforma care se află la nici cinci metri de blocul nostru. Treptat, aceasta s-a umplut şi de resturi menajere, care au fost aruncate pe jos, dar şi de diverse corpuri de mobilă veche. Când, în sfârşit, a venit firma de salubritate, angajaţii au strâns doar gunoaiele din pubele, restul fiind lăsat pe loc“, a menţionat Radu Constantin, locatar în blocul 39, scara 1.

Deoarece de la platformă veneau mirosuri greu de suportat de locatari, câţiva dintre ei au decis să taie toate crengile şi mobila. Apoi au hotărât să le arunce în pubele pentru ca, la următoarea apariţie a firmei de specialitate, gunoaiele să dispară.

„Nu este normal ce se întâmplă! Firma de salubritate nu vrea să ridice gunoaiele care nu sunt în pubele, în schimb, diverşi cetăţeni vin şi aruncă aiurea toate resturile. Dar cu noi, cei care stăm lângă platformă, ce se întâmplă? Vara nu putem să deschidem ferestrele pentru că miroase urât şi ne intră toate muştele în casă“, a adăugat Marian Predoaica, şef de scară.

Salubritatea promite curăţenie

Locatarii sunt hotărâţi să meargă la organele specializate, pentru a muta platforma de sub nasul lor. Oamenii şi-au amintit că în urmă cu vreo zece ani aceasta era situată ceva mai departe de blocuri, însă când au apărut tot mai multe imobile, a fost împinsă spre blocul 39.

„O să mergem şi la primărie să le sesizăm problema. Dacă nu vom găsi înţelegere acolo, ne vom adresa Protecţiei Mediului, să vedem dacă ei acceptă o astfel de situaţie“, a încheiat Marian Predoaica.

Directorul adjunct al Serviciului Public de Salubritate (SPS), Dan Petre, din Primăria Craiova, a dat însă asigurări că situaţia se va schimba din momentul în care angajaţii serviciului vor intra în acea zonă. Menţionăm că, până la 1 octombrie, de cartierul Craioviţa Nouă se va ocupa firma RETIM, care de la această data va părăsi Bănia, la capitolul curăţenie.

„Craioviţa e ultimul cartier pe care trebuie să-l preluăm de la RETIM. Noi suntem deja pregătiţi, însă, potrivit contractului, data este 1 octombrie. Vom ridica gunoiul ca şi în alte zone, o zi da, una nu. Cei de la salubritate trebuie să ridice gunoiul şi să cureţe platforma, după care ziua următoare datoria de curăţenie revine asociaţiei de proprietari“, a declarat Dan Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS