13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Ştiinţa, KO!

FC Vaslui – Universitatea 2-0
Stadion
„Municipal“, spectatori: 7.000.
Au marcat: Ljubinkovici (’15), Sabou (’24).
FC Vaslui: Hăisan – Moraru, Buhuş, L. Ivan, Bălace – Ljubinkovici, Sabou, D. Munteanu, S. Frunză (’69, Panait) – Gheorghiu (’79, P. Jovanovic), Temwanjira (’55, Bukvic). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Universitatea: Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Dănănae, Gărgălie, Prepeliţă (‘8, Săceanu; ’46, Wobay), Rose – A. Ionescu, Tănasă (’84, Dina), Baird. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Cartonaşe galbene: Bukvic / D. Stoica, Mitchell.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Ed. Dumitrescu şi D. Demetrescu.

Universitatea Craiova a evoluat din nou slab, contabilizând a şaptea înfrângere consecutivă după 0-2 cu FC Vaslui.

Echipa din Bănie a început meciul de la Vaslui cu câteva schimbări. Finanţatorul Ştiinţei şi-a văzut visul împlinit, interimarul Daniel Mogoşanu folosind o formulă cu trei fundaşi. În plus, cum era de aşteptat, în primul unsprezece a reapărut Andrei Ionescu. Acesta nu a reuşit însă să aducă plusul de care aveau nevoie alb-albaştrii, remarcându-se o singură dată, în minutul 28, când mingea şutată de mijlocaşul oltean a trecut puţin pe lângă vinclul porţii lui Hăisan. De altfel, aceasta a fost una dintre puţinele ocazii ale craiovenilor din prima repriză, la care putem adăuga lovitura liberă executată bine de Ciucă (’40) şi şutul în plopi trimis de australianul Baird (’3). În rest, vasluienii au dominat jocul şi au făcut legea pe teren. Misiunea Ştiinţei a fost şi mai grea fără Prepeliţă, înlocuit în debutul meciului din cauza unei accidentări cu Săceanu, care nu a fost mai norocos, rezistând doar până la pauză.
Temwanjira (’2 şi ’5) şi Frunză (’12) au ameninţat poarta lui Bornescu, însă prima lovitură pentru portarul Ştiinţei a venit în minutul 15. Lăsat liber, Ljubinkovici a şutat de la 20 de metri, mingea a prins pământul în faţa lui Bornescu, făcând inutil plonjonul goal-keeper-ului oltean. Moldovenii au concretizat şi următoarea ocazie. În minutul 24, Dorinel Munteanu a executat în careu o lovitură liberă, australianul Rose a sărit pe sub minge, iar Sabou a marcat cu capul. Nici cel de-al doilea gol al gazdelor nu a avut darul să-i trezească pe juveţi, iar vasluienii au mai fost periculoşi în două rânduri, prin D. Munteanu (’35) şi Temwanjira (’44).

„Recorduri“ care nu fac cinste

În partea a doua a jocului, FC Vaslui a schimbat tactica, preferând să păstreze mai mult posesia mingii şi să atace doar atunci când culoarele din defensiva olteană i-au permis. Mulţumit de scorul înscris pe tabela de marcaj, Dorinel Munteanu nu a mai riscat, ştiind că 2-0 nu este un scor periculos atunci când joci cu o echipă ca Universitatea Craiova, chiar dacă alb-albaştrii au avut câteva ocazii în ultimele minute, campionul ratărilor fiind Baird. Ştiinţa atinge cifre deloc de invidiat: doar trei puncte din opt meciuri, şapte înfrângeri consecutive, 510 minute fără gol marcat (ultimul gol – D. Stoica (’30) cu CFR Cluj), timp în care alb-albaştrii au primit zece goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

64 COMENTARII