12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum să faci carieră la propria firmă

Cum să faci carieră la propria firmă

A face carieră la propria firmă este o alegere pe cât de îndrăzneaţă, pe atât de riscantă. „Printre motive vom regăsi lucruri legate de ancora personală, dorinţa de libertate de acţiune, dar şi dorinţa de a câştiga mai mult, de a face lucrurile mai bine, fără a depinde de regulile impuse de organizaţie“, notează www.121.ro, subliniind faptul că nu de puţine ori există cazuri în care angajatul, care, evident, îşi face o firmă în acelaşi domeniu de activitate, pleacă şi cu o parte din clienţi. Această situaţie vă asigură un portofoliu incipient de clienţi care vă permite recomandări ulterioare. „Plec cu unul sau doi clienţi, îmi fac firma mea, câştig mai bine, fac lucrurile mai bine, toată lumea este mai mulţumită. Cu excepţia firmei, care pierde în acelaşi timp şi un angajat, şi clienţi. Nu este de incriminat acest comportament“, adaugă specialiştii www.121.ro. Ei explică însă că, în acelaşi timp, moralitatea unui astfel de comportament este discutabilă. „Nu este nici de lăudat sau de încurajat, în lipsa unor criterii etice foarte clare. Este un fapt“, adaugă site-ul mai sus menţionat.

Pe termen scurt, e multă muncă

Drept urmare, sfatul specialiştilor în resurse umane este acela ca, înainte de a face pasul, să faceţi o analiză a situaţiei în care vă aflaţi şi să identificaţi care vă sunt punctele tari şi cele slabe. În plus, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că, dacă pe termen lung a lucra în propria firmă înseamnă mai mult timp pentru dumneavoastră, până când lucrurile încep să funcţioneze, e nevoie de multă implicare şi, implicit, de multe ore de muncă, nopţi nedormite, griji şi efort. Alt sfat este să vă stabiliţi foarte bine motivaţiile şi obiectivele.

Asumaţi-vă responsabilitatea

Sfaturile specialiştilor nu se opresc însă aici. „Dacă vrem să ne bucurăm de tot ceea ce are viaţa de oferit, nu trebuie să evităm responsabilitatea, ci să o acceptăm pe deplin“, notează www.ele.ro. În plus, îndrăzniţi să visaţi, pentru că, spun specialiştii, visurile vă ajută pe de o parte să vă definiţi scopul cu claritate, iar pe de altă parte, vă umplu de pasiune şi vă dau putere de muncă. „Chiar şi în ceea ce priveşte firma dumneavoastră, cu cât ştiţi să gândiţi, să vizualizaţi şi să vă planificaţi mai bine visurile, cu atât mai mari sunt şansele ca acestea să devină realitate“, sunt de părere specialiştii ele.ro. Mai mult decât atât, pentru a reuşi să faceţi carieră în propria firmă e nevoie să credeţi atât în dumneavoastră, cât şi în ceea ce faceţi.

„Îndrăzniţi să vă luaţi viaţa în mâini“

Specialiştii vă avertizează însă că pentru a vă afirma la propria firmă trebuie să aveţi răbdare. „Acţiunile mărunte pot conduce în decursul timpului la rezultate măreţe. Îndrăzniţi să vă luaţi viaţa în mâini şi să fiţi creatorul propriului dumneavoastră destin“, afirmă specialiştii, care explică faptul că trebuie să aveţi grijă la atitudinea pe care o adoptaţi. „Atitudinea este totul. Dobândeşti ce alegi să vezi“. Altfel spus, o atitudine negativă va atrage după sine nişte clienţi şi colaboratori cu un comportament asemănător.

Trebuie să învăţaţi să vă controlaţi emoţiile

Potrivit www.eva.ro, pentru a vă atinge scopul propus e necesar şi să vă formaţi obiceiuri productive (gândiţi-vă ce obiceiuri vă ajută să progresaţi şi care dintre ele vă trag înapoi şi înlocuiţi-le pe acestea din urmă, total neproductive, cu primele). În plus, trebuie să învăţaţi să vă controlaţi emoţiile, în sensul evitării reacţiilor exagerate sau prea slabe. Şi reţeta succesului nu se opreşte aici. „Trebuie să ne şlefuim permanent vechile aptitudini şi să ne însuşim unele noi, altfel riscăm să rămânem pe dinafară“, vă avertizează eva.ro. În acelaşi timp, încercaţi să creaţi un echilibru între familie, prieteni, bani şi sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS